Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3890 visningar

Problem med högra höft"kulan"

1985 • Halmstad
#1
7 januari 2010 - 15:43
Gilla
Har under ett par månaders tid haft känningar i högra höftkulan, heter förmodligen inte så. Men det är den som man känner rör sig när man rör på benen, vet inte hur jag ska förklara bättre. Men i alla fall, har försökt med all möjlig stretching dagligen, och det känns ju bättre när man mjukat upp det ordentligt. Men så fort man ger sig ut och springer igen är det tillbaka. Har även gjort ett uppehåll på 10 dagar över nyår, men i förrgår tyckte jag det var dags att komma ut igen, och vips så kom smärtan igen.
Nu idag efter joggingen så känns det mer än det brukar, men det går väl över igen.. Är det någon som känner igen sig i detta problem, och som har något bra tips. Jag har mina funderingar och en orsak som jag tror att det skulle kunna vara är kylan, jag brukar få lite känningar varje vinter i högra benhinnan men det har jag inte nu i år. SÅ det kanske har satt sig i höften istället... Mycket tacksam för all hjälp jag kan få


Patrik
Torbjörn Lingmerth
1978 • VETLANDA
#2
7 januari 2010 kl 15:49
Gilla
Hej Patrik!

Jag har haft liknande symtom, särskilt efter tuffa perioder med mycket löpning med långpass på asfalt. Det som har hjälpt mig har varit att vila längre än 10 dagar för att sedan starta upp med mindre mängd än tidigare. Nu har jag inte känt något på ett halvår. Jag vill minnas en stretchövning som var särskilt skön; stå rakt, dra det onda benet uppåt och vinkla utåt, foten ska "vila" ovanför det andra knäet ungefär, men den övningen kanske du redan gör. Lycka till och hoppas att det försvinner!
1964 • Enköping
#3
7 januari 2010 kl 15:49
Gilla
Jag har något liknande problem, men det är vänster höftkula. Smärtar vid och runt området vid ansträngning. Ibland känns det även in mot ljumsken, har även känning inne i skinkan. Vet inte om det hänger ihop med felställningar eller dylikt. Har haft ett uppehåll på snart 12 dagar, det har blivit bättre, men känns en del när jag provar att ta några löpsteg. Så i morgon blir det ett besök hos naprapaten så får vi se vad han säger.
1985 • Halmstad
#4
7 januari 2010 kl 16:11
Gilla
Ja mitt går också ut i skinkan vissa dagar, in mot ljumsken har det inte gått än.
Jag har en massa bra stretchövningar som jag gör regelbundet här hemma men jag tycker inte att jag kommer åt det riktigt. Får nog bli ett besök hos en sjukgymnast eller naprapat och se om de kan hjälpa mig
1975 • Hässelby
#5
7 januari 2010 kl 17:30 Redigerad 7 januari 2010 kl 17:42
Gilla
Gå till en sjukgymnast (som kan löpning), det är verkligen guld värt att göra det i tid. Jag hade också bråkiga höfter och dum som jag är så väntade jag med sjukgymnast tills jag hade så ont i höfterna att det värkte när jag gick. 2,5 månaders rehab/höft- och bålstyrka senare så mår höfterna riktigt bra igen! Jag har dock fått springa hela tiden, men med reducerat tempo och distans.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.