Foto: Madeleine Johansson

Andréa Hultgren

Om sajtenHon är den instruktören som älskar löpning. Nu är hon vår nye kost- och testskribent.

Årgång?
Det glada 1982, dvs vi som inte blev curlade men lyckats bra ändå.

Liv?
Bor snart i Stockholm, pratar värmländska och gillar att skriva. Har en springglad pojkvän vid min sida och en livlig bäbis i magen. En examen i kostvetenskap har jag också hunnit skaffa mig, men tillbringar tillsvidare dagarna i en springbutik.

Varför springer du?
Jag ställer mig ofta frågan om varför just springning är så underbart? Jag har inget bra svar, men det gör mig i vilket fall till en gladare människa. Ibland (läs under hatpassen 8-10 km snabbdistans, eller under 10 km-lopp) undrar jag om jag är riktigt normal och (typ vid 35km) under mina maror har jag svurit över idiotin att frivillig utsätta sig för sådant. Det konstiga är att allt är glömt så fort jag stannat. Då längtar jag genast till nästa gång. Mystiskt.

Hur mycket/ofta?
I vanliga fall allt mellan 4 och 9 mil i veckan, men numer som gravid i slutskedet - en pyttedel av det. Men jag springer och det är jag oerhört glad över! Kvoten övrig träning (spinning, yoga, army training mm) varierar men finns ständigt närvarande.

Motto?
"What doesn´t kill you makes you stronger".

Målsättning?
Att bli det bästa jag kan bli. Exakt vad det betyder låter jag vara osagt, men några hållpunkter som vore trevliga att klara av innan graven är milen under 40, halvmaran under 1:30 och maran under 3:10.

Löparminne?
Massvis. Mina maror har en speciell plats i hjärtat men jag minns särskilt en gnistrande iskall söndagskväll förra vintern. Det var helgen när snökaoset kom till Göteborg och vägarna kantades av halvmeterhöga snövallar. Det var så kallt att snön knarrade och jag hade så mycket kläder på mig att jag knappt kunde röra mig. Sakta lufsade jag fram i en vit drömvärld och fick uppleva en av mina bästa springturer.

Vadmått:
Skyller allt på mina (före detta) utförsåkarben. Men starka är de!

Favoritpryl:
Eftersom musik är nästan lika bra som springning får jag väl säga min rosa ipod shuffle. Den har hängt med i många långa mil nu. På den lilla ytan finns plats för både mörka gothtoner, mesiga poplåtar och synthiga slingor. En och annan ljudbok har den också spelat för mig.

Hur många skor:
Fram tills för inte alls längesedan fick jag nöja mig med ett par åt gången (att först vara student och sedan timvikarie ger inte många springskor), men sedan jag börjat jobba i springbutik har samlingen utökats något. Fast än så länge är de inte så många att jag skäms.

Vilket pass har gjort dig så bra?
Alla har de någon del i det hela!

Tankar om 2011?
Jag ska först föda ut bäbisen som i skrivande stund ligger i magen, sedan ska jag läka ihop och börja springa så smått igen. Därefter ska jag knipa den där silvermedaljen på Lidingöloppet och försöka pressa mig ner
under 44 på milen.

Min blogg: lopningolivet.blogspot.com


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.