Nya jogg.se - så funkar det!

Om sajtenNy design – nya möjligheter

I somras bestämdes att det var dags för ett bredare och bättre jogg.se. Lite frågor om vad som eftersöktes lades ut och ett skönt gäng nya medarbetare söktes upp. Sen påbörjades ett gediget arbete. Nu, efter sex månaders arbete i det tysta, sitter vi alla med nya jogg.se framför oss.

Nya jogg.se bygger på erfarenheten att inga bygger än sida bättre en vi alla löpare tillsammans. Därför har stor vikt lagts på tydlighet i forum, grupper och träningsdagböcker. Mottot att göra löpning socialt genomsyrade arbetet. Skall man tipsa, bjuda in och hitta vänner skall detta vara enkelt och logiskt.

Tanken är naturligtvis att nya sidan skall likna tidigare versioner och att man med enkelhet skall förstå upplägget. Men vanans makt är stor. För att göra övergången till nya siten lättare hittar du nedan lite om vad som är nytt och hur det funkar.

Bredare sida: Gör att varje sida rymmer mer än innan. Dessutom kan relaterade ämnen presenteras på ett luftigare och bättre sätt.

Nya startsidor: För enklare ingångar har varje avdelning i menyn fått en egen startsida. Detta innebär att när man klickar på vald kategori så öppnar sig inte bara tillhörande undermenyer utan också de direkta texter och ingångar som hör dit.

Rullande meny: En del sidor bli långa och ibland behöver man scrolla. När man är klar vill man inte behöva scrolla tillbaka igen. Därför är nya menyn flexibel. Var man än befinner sig på en sida hittar man alltid menyraden till vänster.

Artiklar: För att lyfta fram all den samlade kunskap som finns på siten gick ett gäng medlemmar samman i en redaktion. Deras och övriga medlemmars texter hittas under kategorin artiklar.
Vill man själv publicera en artikel eller tipsa om något gör man det på redaktion@jogg.se

Kalender: I denna helt nya kategori hittar man alla öppna evenemang som lagts ut i aktuella grupper. Det är också här man söker sitt lopp eller bläddrar bland tävlingarna.

Headern: Överst på sidan finns ikoner för det som rör de personliga delarna av jogg.se. När man får meddelande från kompisen eller när någon kommenterat ens träningspass visas detta här. Likaså finns funktioner för inställningar och redigera profil. 
För dem som stödjer sitens utveckling med ett stjärnmedlemskap tänds även en stjärna här.

Prenumerera på trådar: Bredvid varje tråd i forumet finns en liten ikon med ett plustecken. Klickar man på denna läggs tråden i ett personligt bibliotek kallat "Mina trådar". På detta sätt kan man enkelt hålla koll på de trådar och ämnen man är intresserad av.

Visa fler: För att hålla listor överskådliga införs en kortare lista och en "visa fler"-funktion. Listan som i första läget var komprimerad fälls ut när den intresserade klickar där. Vill man sen veta ännu mer är det bara att klicka igen.

Molnet: Med hjälp av molnet hittar man enkelt vilka kategorier i forumet som diskuteras hetast just nu. Många inlägg ger större tagg. Klickar man på den hamnar man direkt i rätt kategori av forumet.

Avatarer: Under "redigera min profil" laddas ens avatarer upp. Dessa används för att göra forum och kommentarer personligare.

Flagga: Är en funktion om man vill uppmärksamma admin om en tråd i forumet. För att göra det klickar man bara på flaggikonen till höger om inlägget.


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.