Test av Suunto Ambit

Liksom alla LCHF-fantaster hävdar att deras sätt att äta är det enda rätta, eller som en Mac-maniac aldrig skulle byta ut sin iPhone till en Nokia, lika fäst är jag vid min Garmin-klocka. Den har varit med ändå från början, den har hjälpt mig slå rekord och motiverat mig ut på löpturer mitt i smällkalla vintern.

Idag har jag dock fått testa nyaste Suunto-klockan, Ambit, på min maratonskola och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Ambit är deras första klocka med inbyggd GPS - någon foot pod skulle jag aldrig ge mig in på. Jag bestämde mig för att springa med Garmin på ena armen och Suunto på andra för att jämföra deras resultat. Efter 59 minuter löpning, som inkluderade 6 x 1000 m intervaller, visade Garmin 9.03 km och Suunto 9.13 km. Rätt lika, med andra ord.


Eftersom jag bara testade Suunto Ambit i en timme kan jag inte ge någon ingående utvärdering, men här är några plus och minus.

+
- GPS-signalen kom fram på 4 sekunder, dvs. väldigt snabbt
- Skärmen är stor med tydliga siffror som är enkla att se när du är ute.
- Det är enkelt att växla mellan olika informationslägen med ett knapptryck.
- Nättjänsten dit all träningsdata överförs, www.movescount.com, är snygg och mångsidig. Klart modernare än Garmin Connect
- Den har ett skönt och mjukt pulsband, också det bättre än Garmin.

-
- Klockan är stor. Inte bara lite större modell, utan stor och ganska klumpig. Den väger inte mycket, men känns ändå inte bekväm på armen.
- Dataöverföringen till dator görs med en kabel, inte trådlöst. Inget större problem kanske, men av princip så väljer jag alltid trådlöst om det är möjligt för jag avskyr sladdar. De är a) grymt fula, b) slarvas alltid bort.
- Den är dyr. För en vanlig motionär känns nog det rekommenderade priset på 425 euro rejält.

Värd sina 425 euro? Nja, svårt att säga då jag inte har testat dess mer invecklade funktioner, men själv håller jag mig nog även i fortsättningen till min Garmin. Som dessutom är snygg!

Psst: totalt blev det idag 12 km löpning och 3 km morgonpromenad – uppe i 39,11 km efter fyra dagar säger Garmin. 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.