Idag ska jag träna,träna,träna

Det knepiga är att i morse när jag vaknade så kände jag ett enormt sug efter träning! Och då har jag bara varit borta 2 dagar från träningen men det har inte varit av eget val. Har haft träningsförbud så nu riktigt kröp det i kroppen! Det var som om kroppen skrek ”I dag ska jag träna,träna träna”!  Jag riktigt kände hur kroppen var full med energi! Så det blev ett skönt spinningpass, jobbigt ja visst men sköööönt.

Nu finns det ju en mängd saker som vi människor inte har kontroll över. Jag menar ibland inträffar det saker i ens liv som får oss att känna oss maktlösa, förkrossade och sorgsna. För vi har ju inte alltid kontroll eller ens möjlighet att påverka det som händer runt omkring oss..men visst finns det saker som vi kan påverka för att få ett bättre liv.

Det jag menar  är att vi inte ska glömma bort de möjligheter och den kapacitet som vi har i många sammanhang. Exempelvis så beror inte en god hälsa enbart på slumpen utan framför allt på hur vi väljer att leva våra liv. De flesta människor i vårat avlånga land kan ju faktiskt styra över de faktorer som vi vet påverkar hälsan. Genom motion, hälsosam mat, hitta aktiviteter man gillar som leder till ett stimulerande och socialt liv, umgås med personer som får en att må bra och som ger dig positiv energi osv osv.
En viktig del i att finna välbefinnande tror jag också är att ha tilltro till sin egen förmåga det vill säga att tro på sig själv. Ibland när jag hör folk säga att dom tex sprungit en mil så händer det att jag tänker ”Jag skulle aaaaaldrig orka springa en mil”  men så tänker jag ett steg längre ”men vill du det då?” Nääää, verkligen inte. Jag tycker inte det är roligt att springa helt enkelt. Istället lägger jag min focus på cyklingen för det tycker jag är roligt. Vill du verkligen cykla Vätter runt så lovar jag dig att du hittar energi, tid och motivatiom till att lägga ner den träningen som behövs.
Det är där fokus bör vara, på det du vill träna. Men vill du det så är det såklart att du kan träna upp dig så du orkar springa en mil, absolut! Så skapa dina möjligheter och begränsa dig inte. Det gäller inte bara träning utan även i andra sammanhang. Våga tro på dig själv och vänta inte på att någon annan ska göra det först!
Vi ses på cyklarna
Claes

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.