Intervallträning

Det blev ett intervallpass på trappmaskinen igår kväll. Inte på maxpuls på något sätt men ändå rejält utmanande. Jag var lite nyfiken på om det gick att liksom kickstarta den här förlossningen några dagar i förväg. Tyvärr tycks det inte ha fungerat men jag hade väldigt roligt medan jag försökte!

Passet lade jag upp såhär:

15 minuter uppvärmning

25 minuter intervaller 60/60 dvs en minut med lågt motstånd, en minut med högt. 13 intervaller hann jag då med, och 12 minuter lugnt emellan. Pulsen väljer du själv hur högt du vill pressa men jag låg nog nånstans kring 80-85 % vilket kändes alldeles tillräckligt.

10 minuter nedvarvning

Totalt alltså 50 minuter men det här passet går ju att göra både kortare och längre genom att välja antal intervaller. Minst fem tycker jag du ska sikta på, och kanske inte så många fler än 20, men ett alternativ är att sedan avsluta med ett antal kortare, tex 30/30 där du ökar tempot ännu mer och pressar ut det sista. Var alltid noga med att värma upp och varva ned för att få ut maximalt av passet och återhämta dig så snabbt det går efteråt.

Intervaller på löpbandIntervaller på löpband i våras. 


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.