Ensam på gymmet? NOT!!!

Nu svämmar gymmet över av nya motionärer som dyrt och heligt avlagt nyårslöften om ett sundare liv. Det är likadant varje år i början på januari. Jakten på det bättre livet tar fart vid årsskiftet när det dåliga samvetet ska fixas nu en gång för alla och nyårslöften uppfyllas.

Är man inte uppmärksam på vad som står på skylten utanför så kan man lika gärna tro att man är på Systembolaget dagen före midsommar, ja nästan i alla fall. Skulle säga att det råder rena kaoset på gymmet just nu, alla ska träna allt och göra det NU !!! Ibland kan det nästan bli löjligt med träningshetsen, ta min spinning 45:a i lördags som exempel

20130122-215457.jpg

Alltså 32 personer som står på kö för att få en plats på en av våra 34 cyklar…ja vad säger man? Visst det är jätte skoj så många vill börja träna men för dig som varit i gång med den träning ett tag kanske det känns tröstlöst att inte få plats på ditt favoritpass. Men det finns lite tips för dig för du ska få din efterlängtade träning.

Var en planeringsnörd, gör ett träningsschema och boka dig redan en vecka innan på de pass du vill gå på – ju tidigare du bokar desto större chans är att du kommer med på klassen. Så om du vill gå på ett pass nästa onsdag kan du redan från imorgon börja boka dig på dom passen. Du får som mest ha 7 st bokningar på gång och då räknas dina reservplatser dit oxå. Nu uppmanar jag inte på något sätt till massbokning utan boka bara de klasser du ska gå på och skit i att boka de klasser du inte ska gå på. Lätt som en plätt, eller hur!

Givetvis ska du som precis börjat träna oxå få lite råd. Detta kan kanske vara en helt absurd tanke – men försök träna regelbundet året om, inte bara i januari. Det blir kaotiskt på gymmen när alla ska gå från 0 till 100 och helt plötsligt skippa 7 vilodagar/vecka och istället pumpa biceps två gånger om dagen och cykla ett par timmar på det. Sprid ut träningen över hela året för jösse namn! Men som sagt – en helt absurd tanke….

Men håll ut – det brukar ge med sig ganska snart då folk inser att det faktiskt krävs lite mer ansträngning än tre knäböj, en statusuppdatering och två vattenpauser för att komma i form ;)

Ja, jag vet att jag var elak nu men du ska veta att jag mer än gärna ser er ALLA resten av året oxå.

Vi ses på cyklarna (hela året)
Claes


1 kommentarer till inlägget

1970 • Skärblacka
#1
23 januari 2013 - 08:08
Hahaha, underhållande läsning så här på morgonkvisten. Ja det där fenomenet är faktiskt rätt lustigt och likadant från år till år. Jag hör tom det pratas om träning och träningsvärk ute i fikarummet på jobbet nu! Men som vanligt kommer allt att dö ut i mars/april. Faktiskt tycker jag redan där här veckan ha sett en minskning på mitt gyms morgonpass.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.