Fit-Eva

Lite vilsen?

Det här är sonens favoritgosedjur:


Han heter bara Lilla (egentligen lilla kanin). Sonen fick honom när han fyllde ett år utav en av mina allra käraste barndomskamrater. För några år sen fick Lilla ett eget gosedjur som ni oxå ser på bilden. Han heter Totti. Sonen menade på att visst skulle även Lilla få en trygghet, ett eget gosedjur. 

Den 19 februari blir sonen elva år. Jag fattar det inte. Vart tog tiden vägen? En klyscha jag vet men ändock en undran från min sida. 

Känner mig själv lite vilsen även om jag fortfarande ser vägen dit jag är på väg. Önskar nästan att jag oxå hade ett gosedjur som kunde vara min trygghet. Men som vuxen måste man hitta andra tryggheter. 

Jag har så många saker att se framemot i år men känner att jag har lite svårt att glädjas åt dem och lite svårt att hitta fokus. Jag märker då att jag infaller i ett gammalt beteende. I januari har jag samlat kilometrar och igår stoltserade jag med dem. Usch så dumt och ett beteende som jag jobbade bort i min process med min coach Terje. Det här med att vara sina prestationer och att vara en kilometerjunkie, varför infaller jag i det beteendet igen? Jo, för när man känner sig otrygg med det nya letar man gärna sig tillbaka till det gamla även om det är "fel". Du har verktygen så använd dem Eva! Nu är det februari, ny månad, nya tag. Du lovade dig själv att 2013 skulle bli ditt bästa år. Se nu bara tillbaka på det positiva med januari och inte den där j-vligt stora kilometersiffran; jag sprang mitt första maraton med bästa sällskapet - DET är det som du ska komma ihåg och ta med dig från januari, inte den där siffran. 

Så Eva, det är ok att infalla i "dåligt" beteende bara man är medveten om det och sen tar sig in på den "rätta" banan igen. 

Jag kommer ihåg slutscenen i "Scent of a woman" där Al Pacinos rollfigur försvarar Chris O`Donnells rollfigur och säger: "You know why I never took the right path? It was too damn hard!"
Så jag avslutar dagens inlägg med detta episka karaktärsdanande filmhistoriska klipp om att stå fast vid sin karaktär och ha integritet, enjoy: 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.