Vikten av en bra regnjacka stavas 95g..

Inom cykel är en bra regnjacka a och o. I löpning verkar så inte varit fallet. Jag har inte hittat en enda riktigt bra regnjacka just för löpning. (visst sen ger jag mig väl inte direkt ut när regnet står i backen för den delen) Men ibland när det sådär bara kommer ymmigt eller på tävlingar både innan/under/efter har jag inte funnit någon som jag har riktigt tyckt om. Aldrig suttit sådär som ett smäck som man vill att löpkläder ska sitta.

Så vad gör man?

Letar såklart ibland cykelkonfektion!. Men det gäller att se upp för vissa av dessa jackor har en överdrivit lång bakdel för att hindra att det skvätter upp lera och vatten ifrån bakhjulet när man cyklar in under själva jackan. Nu finns ju inte det problemet i löpningen utan det blir mest bara iriterande att ha den flärpen där. Så har du som plan att även springa med den så kan du hoppa den.

Sen finns det även jackor som är genomskinliga vilket kan vara bra om man vill att sponsorer eller för den delen klubben man springer på ska synas vilket man inte håller för otroligt. =). Ingen sponsor/klubb som är särskillt glad när deras pengar/gåvor inte ens syns på tävlingarna och i spåret. Jackan jag annvänder är just genomskinlig och förmodligen den lättaste? på marknaden 95g väger den in på och det är ju inte särskilt mycket.. =)

Så dagens tips även om regnet känns ganska så långt borta i denna rysskyla är att skaffa en riktigt bra regnjacka så har du inte snart några ursäkter för att inte ge dig ut. Ja, förutom att du kanske har LITE väl ont i benen ifrån gårdagens träning men det kan man inte göra något särskillt mycket åt..

 

2 kommentarer till inlägget

1981 • Linköping
#1
21 februari 2013 - 20:35
Jag är en av dem som bestämt hävdar att en regnjacka behövs även i löpargarderoben! Varför springa blöt (och kall)? Däremot är ju andningsfunktion a och ö i löpning (din ser lite plastig ut?). Jag köpte en skaljacka från Norröna. Lätt (om än knappast under 100g), snygg och 100% vattentät men med grym andningsfunktion (och nästan gratis med sina 3000pix, host, host). Dagar med busväder kan jag bli i det närmaste lättad när jag mins min regnjacka, torr och skön!
1975 • Förslöv
#2
22 februari 2013 - 09:21
Håller med om att regn jackan är ett sv de viktigaste plaggen i garderoben.. Andningen är inte så bra i jackan men det är mer gör att hålla sig riktigt varm, vilket jag ville ha. Inget dåligt pris för jackan där!! Haha!//
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.