Friidrotts-EM!

Ikväll har Älsklingen och jag varit i Scandinavium och kollat sista friidrottspasset för det här EM:et. Det var väldigt kul att se live, men lite svårt att hänga med när det pågick stavhopp, längdhopp (med Michel Tornéus) och höjdhopp (med Emma Green och Ebba Jungmark). Emellanåt hoppade alla samtidigt, men det gick ändå bra att se vad som hände.

Michel Tornéus slog till direkt med ett jättehopp på 8.27 och svenskt rekord. Sedan kom en ryss och hoppade en cm längre... I höjdhoppet hoppade alla ut sig på 1.96 utom en spanjorska och de två svenskorna. Två medaljer alltså. Till sist blev det dock spanskt guld och silver och brons till Sverige.

I stavhoppet blev det väldigt spännande när fransmannen gjorde två försök på 6.07 och klarade sista. Trodde vi alla, men det blev underkänt även hans sista hopp. Ribban låg kvar, men den hade hoppat upp på ställningen och det får den tydligen inte göra. Det var nog utan tvekan kvällens mest besvikna deltagare. Han var helt förstörd, stackarn! Vilket man såklart kan förstå. Men guld fick han ju iaf.

I övrigt var det 60m-final som blev väldigt jämn, skiljde inte många hundradelar mellan medaljerna där. Och till sist blev det två brittiska guld på 4x400 m.

Tre svenska medaljer (Tornéus tog silver) och två svenska rekord (8.27 och sedan 8.29 av Tornéus) blev det till sist och det var jättekul att se. Vilken stämning det var i Scandinavium!

Det enda jag var besviken på var mässan. Trodde att det skulle finnas roliga sportprylar/kläder att shoppa, men nej, ingenting sådant. Trist!

Kändisspaning blev det en del också. Kajsa Bergqvist, Linus Törnblad, Mattias Sunneborn, Stefan Holm, Christian Olsson bl.a. Massa friidrottsfolk alltså. Föga överraskande...

Stavhoppsuppvärmning med gummiband som ribba...


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.