Laktosfritt proteinpulver

Många av oss mår bättre utan laktos och idag finns många bra laktosfria produkter som smakar precis likadant som ”vanliga” mjölkprodukter på marknaden. Det är många som inte är medvetna om att de är laktoskänsliga, på samma sätt som jag i tester inte tycks vara glutenintolerant men ändå vet att jag mår mycket bättre om jag undviker det så skulle många må bra av att dra ner på sitt laktosintag. Jag själv tål laktos men undviker det ändå just nu då E haft ont i magen och det tycks hjälpa att jag håller mig till laktosfria varor.

Idag hämtade jag ut ett paket med laktosfritt protein. Ett vassle isolat är alltid laktosfritt till skillnad från ett koncentrat som kan innehålla ganska mycket laktos. Troligen är det detta som är problemet för dem som upplever att de får dålig hy av proteinpulver, de mår helt enkelt inte så bra av för mycket laktos. Då är ett isolat ett bra alternativ.

Smakmässigt skiljer sig inte ett isolat direkt från ett koncentrat men det är ett renare protein kan man säga. I vanliga fall nöjer jag mig med vanligt koncentrat men nu är det kanon att kunna köra med ett laktosfritt alternativ under en period. Isolatet är aningen dyrare än koncentrat men för den som inte mår bra av laktos så kan det absolut vara värt de extra kronorna att slippa ballongmage eller irriterad hy.

 

laktosfritt protein isolat olimp


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.