Tankar om det mesta

Trött löpning som blev helt rätt

Igår vaknade jag 01:45. Inte frivilligt såklart, eller jo, det var det faktiskt. Lite nattjobb på jobbet som jag skulle vara med på. Sätta mig in i saker, lära mig lite och förstå. Sånt man gör på jobbet helt enkelt. Jobbdagen slutade nångång vid 15-tiden men på bussen hem var jag ändå relativt pigg.

Jag bestämde mig för att utan fördröjning byta om och ge mig ut och springa när jag kom hem. Inte sätta på teven, inte sätta mig med tidningen utan bara rakt av, dumpa väskan på hallgolvet, byta om och ge mig ut. Minsta fördröjning skulle lätt bli så att jag blev sittande hela kvällen.

Jag kom ut – och jag segrade… Fokus var hela rundan på att ha det riktigt skönt. Inte pressa mig allt för mycket utan njuta av att vara ute och springa i solen efter en 13-timmars arbetsdag. Ändå landade snittfarten på precis över 5 min/km och det var himmelskt att efter en yoghurtsmoothie och en dusch sjunka ner i soffan i lugn och ro med en liten påse smågodis och bara andas. Det tog ju inte många minuter förrän jag slumrade till och sov kanske 10-15 minuter sittande där i soffan, men det var helt lagom. Inte så mycket så att jag hade svårt att somna på kvällen men inte heller för lite för jag höll mig med lätthet vaken till vanliga “läggdags” nångång mellan 22 och 23.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.