Ultradebut?

Denna säsong har ju kantats av diverse problem som muskelbristningar, seninflammationer och benhinnebesvär och den planerade marathondebuten gick åt skogen liksom Vasastafetten och DN Stockholm halvmarathon.

Vasaloppet - Ultravasan 45Så vad gör man mitt i all misär? Jo, anmäler sig till UltraVasan så klart (?)! Nu är jag inte riktigt så tokig så att jag kör alla 90 kilometer utan nöjer mig med hälften, 45 kilometer. Jag är ju lite förtjust i det här med terräng- och stiglöpning så UltraVasan borde passa mig perfekt. Men det gäller ju att bli besvärsfri och lägga upp lite mer seriös träning det kommande året.

Sen ska jag tydligen göra Lidingöloppet nästa höst som en del i en klassikersatsning. Min bror är nog mest skyldig till det här men jag hakar på, fungerar träningen inför UltraVasan som tänkt bör de 3 milen gå rätt bra.

Men närmast väntar Bollnäs Trail Race, det blir den korta banan för mig. Jag törs inte köra längre distanser än så med tanke på problemen jag haft, skynda långsamt är min devis just nu. Men 5 km runt Bolleberget kan nog bli väl så tufft, tydligen bär det uppför de första 2 kilometrarna.

Den 18:e oktober är det dags att bekanta sig med de sköna typerna i Hälsinglands Multisport igen för då är det Pannlampstrailen. Dryga 5 kilometer i de mörka (och monsterfria tydligen) Vågbroskogarna med pannlampa på skallen. Jag har tränat ett par gånger med pannlampa och det är fantastiskt roligt men också lite läskigt att springa runt i skogen om natten. Alla ljud blir väldigt tydliga och nära inpå en och periferiseendet är ju satt ur spel. Men det ska bli riktigt skoj!

Pannlampstrailen

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.