Isabelle Buonassisi

Huvud, axlar (tejpat) knä och fot

Detta är inget peppinlägg där jag berättar hur allt bara är kemi och att det egentligen inte är så svårt att hålla huvudet högt och le. Det är vidrigt, punkt.

Allt gick ju så bra! Kosten var tillfixad, klockan ringde mitt i natten och jag studsade ur sängen upp på cykeln till gymmet för att senare på kvällen fortfarande ha energi på klubben. Vikten började röra sig och SM närmar sig med stormsteg! Vad kunde gå fel nu? Lite lek på mattorna en söndag och "poff" ligamentskador i både fot och knä... Grattis! Nu har dryga tre veckor passerat och det är en bra bit kvar, minst tre veckor kvar tills jag kanske kan börja med lugn brottning, inte stående. 4-6 månader tills det är bra, OM jag sköter mig. Istället väntar rehab. Hur gör man det? Jag har aldrig kört någon rehab! Kanske är jag bortskämd? Eller bara rentav dum? Jag har kört på trots skador, med tanken att "det går väl över". Kanske skulle jag ibland parkerat och låtit kroppen återhämta sig, men jag vet nu varför jag låtit bli...

Träningsabstinensdepression kallas det tydligen. I don´t wish it upon anyone!

Det spelar ingen roll att jag får gymma, simma, köra rodd eller crosstrainer vid sidan av balansplatta, actionfyllda tåhävningar och benböj. Det är inte det jag vill göra, jag vill till mattorna och ut i skogen och springa, båda är ting som får vänta. Kosten tappar mening, hej socker! Ingenting blir roligt och tårarna slåss om vem som först ska få spränga sig ur tårkanalen i tid och i otid!

Samtidigt som jag är tacksam över att ha fått relativt skonsamma skador jämfört med andra eldsjälar i min omgivning så kan jag vissa dagar inte hjälpa att önska att jag var "helt pajj" Nu känns det som att jag tappat ett ägg på golvet och bara vill torka upp det, men tvingas låta det ligga.. vilket är otroligt frustrerande. Jag KAN ju springa, efteråt är det smärtsamt, men det går...Då hade det dem gångerna som min psykiska hälsa kämpar emot den fysiska, varit lättare om det inte gick.

Ikväll ska jag försöka jaga ikapp lite endorfiner på gymmet, svettas lite kanske. Haltalotta checkar ut!


Leendet kommer inte alltid gratis å då är det tur...


...att iaf tejpen är färgglad

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.