Trevligheter, fartlek och tankar

Förra veckan blev det hela fem löppass och 55km löpning. En vecka som avslutades med en väldigt trevlig helg i Stockholm med min fru. Musikal på Stadsteatern och eftersom jag alltid varit fotointresserad, en väldigt fin fotouställning med Elliot Erwitt på Fotografiska Museet samt lite lugn julshopping utan stress, fika, hotellfrukost och promenerande i stan. Välgörande och avkopplande! Livet består ju inte bara av träning!

Jag älskar bra fotografi och en tjock
fotobok fick följa med hem!

Jag fick en pannlampa i födelsedagspresent och den invigdes med en kort jogg på söndagskvällen. Jag upplevde att lampan med bara 100 lumen räckte gott och väl för mina behov och det var rätt trevligt även om jag fegade och hade med mig David på första "mörkerpasset" i skogen. Jag vill utöka mina möjligheter till varierad vinterlöpning då det blir lite tjatigt att enbart springa runt på de belysta gatorna och jag har inga ambitioner att mörkerspringa obanat ute i spenaten, därför kommer jag klara mig fint med den här lampan!

Silva Trailrunner +
Den här veckan siktar jag också på en bra volym och den inleddes igår med ett rejält lunchpass där jag sprang varannan km ganska fort i 3:50-fart och där varannan kilometer skulle vara vila utan att för den skull gå superlångsamt, Det blev ett bra pass sex repetitioner, 3:50-fart på de snabba och jämn 4:40-fart på "vilan" och så en sista snabb km på 3:37, totalt 14km.

Gårdagens pass från Garmin Connect. Klicka för större version! Den syns att
min stegfrekvens ökar när farten ökar fast det i teorin inte ska fungera så men teori och
praktik är inte alltid samma sak.
Idag sprang jag också på lunchen, en lugn terrängrunda som avslutades med 10x kort men brant backe med bra driv, totalt drygt 11km löpning.

I övrigt är det nu påtagligt att jag slutar mitt jobb till jul efter 13 år på samma företag då jag skrev på mitt avgångsvederlag i veckan. Avgångsvederlaget är generöst och hittar jag ett nytt externt jobb får jag också behålla det. Det är en ovan situation och även om jag inte kommer ha något emot att vara hemma en period så gäller det att ha struktur och disciplin.Att bestämma mig för att vara ledig under en period och sedan söka jobb mera intensivt när jag är mogen för det. Träna kommer jag göra och jag tror att träningen kan erbjuda just struktur och disciplin!

4 kommentarer till inlägget

1979 • VESSIGEBRO
#1
11 december 2013 - 16:28
Härligt! Dum fråga men vad jobbar du som Staffan?
1971 • Nykvarn
#2
11 december 2013 - 16:38
Jag har jobbat på läkemedelsföretaget AstraZeneca i Södertälje sedan 2000. Tolv år inom forskningen, som "expert" på Läkemedelssäkerhet, gruppchef och projektledare. De senaste 18 månaderna har jag haft ett vikariat inom produktionen där jag jobbat med kvalitetsfrågor och delvis med projektledning och utredningsarbete. Är Farmacevt i min grundutbildning
1979 • VESSIGEBRO
#3
11 december 2013 - 16:42
Herrgud du är ju en utbildad man!!!! Hoppas verkligen allt faller på plats för dig
1971 • Nykvarn
#4
11 december 2013 - 16:56
:-) Det börjar bli ett tag sedan men nu har jag å andra sidan snart 20 års erfarenhet av den här branschen.

Ett nytt jobb hittar jag det är mer en fråga om att jag nu i många år varit så otroligt bortskämd med att ha ett intressant jobb, bra betalt OCH nära till jobbet. Det sistnämnda får jag tänka bort nu men jag kan inte vara bekväm resten av yrkeslivet!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.