Golfrunda på Romme Alpin

Precis hemkommen efter en långhelg i Romme. Blev en del utförsåkning. Dock skedde det mest i barnbacken eftersom vi tänkte få igång barnen om de skulle vilja jobba som alpinguider när de växer upp. De kom en bit på väg. Storebror kan nu ploga och åka knapplift. Syrran fixar knappliften. Det är alltså knappliften i barnbacken jag pratar om. Jag och Sara passade på att åka lite själva när barnen gick i skidskola. Vi gjorde de blå backarna osäkra under den dryga timmen som skidskolan pågick. Varken jag eller Sara har direkt gjort några vändor för att “säsonga” i Chamonix, men det är jädrans roligt att åka skidor.

omme1

Alla ni som varit i Romme vet att löpmöjligheterna är inte fantastiska. Om man ska springa ute är det nog utmed stora vägen som gäller. På dagtid skulle det kännas lite skevt att dra ut och springa, då man ändå är på skidsemester. Så det är den arla morgonen som gäller, och då ville vi inte springa utmed en stor väg i mörkret. Som tur var hade de ett gammalt hedligt löpband på hotellets gym. Både jag ch Sara körde en morgonlöpning där innan det var dags att trycka en skidfrukost med bacon och kaffe och dra på sig robocop-dojjorna. En rolig grej med det här löpbandet var de  förinställda program som fanns, eller speciellt ett av dem. 9-håls golfrunda…, vad fan är det? Är det ett program där man går lite och sedan står man still lite och sen går lite igen?

Den här veckans total är inte så mycket att skryta med. Det blev tre pass och alla var relativt korta. Ett pass på löpbandet, en lunchlöpning och ett kortare fartpass på 6 km. Det är inte så mycket att orda om dessa förutom att fartpasset kändes väldigt bra. Körde en flack runda i 4:35- tempo och jag tror att jag persade på 5km. Vet inte vad jag sprungit 5 km på innan, men jag har nog inte sprungit snabbare. Kanske på gymnasiet i så fall.

Nästa vecka blir kanske också lite halvdålig med löpning. Jag ska på en till lång-weekend med några kompisar till kitzbuhel, eller mer exakt Kirchberg (Sällskapsreson 2, ni vet…). Två skidresor på två veckor påverkar nog löpmängden lite negativt.


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.