Två lopp avklarade ett kvar...

Innan det är dags för två veckors semester med samba och fotbolls-vm i Brasilien!

Men först ska årets stora mål klaras av. Göteborgsvarvets 21 kilometer ska betingas och Götaälvsbron ska inte få sätta stopp för ett nytt personligt rekord det här året. Mer om det senare i veckan. Nu vill jag istället prata lite om helgens Kyrkstafett och jag säger som min kollega. Jävla va kul det var!

Jag har visserligen deltagit i Kyrkstafetten några gånger tidigare då jag har agerat stand-in för Farsans lag på Lantmäteriet. Men att vi i år hade ett eget lag, ett lag som dessutom gjorde en enastående prestation, gjorde allting så otroligt mycket roligare. Det enda jag egentligen saknade var en antagonist att tävla emot. Men förhoppningsvis fortsätter Kyrkstafetten att växa så att det nästa år finns fler lag runt vår nivå på startlinjen. Vår nivå som förövrigt hamnade 49 sekunder på fel håll om 5-timmarsgränsen.

Här känner jag väl att min egen prestation borde ha varit lite bättre. För även om jag slog min utsatta måltid med några sekunder så låste det sig rätt rejält under själva löpningen. Jag antar att det har att göra med att förutsättningarna var rätt glasklara när jag tog över stafettpinnen på den sista sträckan. Under 25 minuter för att ta laget i mål på under 5 timmar. Jag hade valt att springa utan klocka och tänkte att istället för att springa och kolla ner på armen hela tiden så skulle jag springa avslappnat och jaga ryggar. Det är möjligt att det hade fungerat – ifall jag hade sett någon annan löpare på min sträcka. Tyvärr var avstånden mellan lagen rätt stora i slutet och under hela min sträcka såg jag inte ryggen på en enda löpare från ett annat lag, så den taktiken sket sig kan man säga.

Istället blev det en kamp mot en osynlig klocka och en allt för sen spurt.

DSC04708

Jag såg att Jakob var sugen på att byta ut förstasträckan till nästa år så man kanske skulle erbjuda sig ett byte. För även om tempot var högre på hans sträcka så finns det helt klart fördelar med att ligga med i en klunga istället för att behöva göra hela jobbet själv. Även om jag vet att backen upp till Algutsrum är riktigt seg.

För att runda av helgen blev det igår även 16 km löpning ute på Stensö i ett okänt tempo. Kroppen kändes riktigt seg på slutet så nu ska det bli skönt med några dagars vila innan de sista intervallerna ska köras inför Göteborgsvarvet.

Läs även gärna vår sammanfattning av årets kyrkstafett och kolla in vårt bildgalleri från tävlingen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.