Salomon Trail Kristianstad

I Lördags bar det av till kristianstad för första trail loppet i salomon trail tour. Som tur var så höll sig det värsta regnet borta och till lite förvåning var det ändå ganska torrt i skogen med tanke på hur mycket regn som hade fallit innan i veckan. Jag visste att Ola Nyberg ifrån Salomon skulle dit så att det skulle bli svårt att ta en seger vbar man ju inställd på. Redan på uppvärmningen kände jag i benen att det inte riktigt var en super dag så man körde den gamla klassikern med att gasa på i början och hoppas på det bästa.

Efter en del lättlöpta breda vägar så var det rakt in i skogen som gällde. Då hade det gått så snabbt så att det var bara tre kvar i täten. Ola N, Henrik J och jag. Jag släppte de i täten för att hitta  min egen rytm i skogen men ändå inte försöka släppa dem alldeles för långt fram. Efter dryga 7 km kände jag att det började gå lite lättare och kunde trycka på rätt bra på de mer flacka partierna och fick uppgifter att jag tog in på Henrik som även han fått släppa Ola. Vid 10km var jag då ifatt Henrik och la mig bakom honom för att ha lite sällskap och försöka avsluta med ett ryck eller en spurt. Efter någon kilometer till la han helt av och viftade förbi mig (magen?) så sen blev det en sololöpning in mot mål där jag var dryga två minuter efter segraren Ola. Så rätt nöjd ändå med dagens jobb.

Efteråt stack jag vidare till Ystad där jag stannade över hos kompis som även han sprang och lyckades med den fina bedriften att bli helt sist i 12km som visade sig bli 15km efter lite felspringande av hela gänget. Tröstade honom med lite schysst Cider ifrån Bretagne och annat festligt.

Veckans träning:

Må: Allmän styrka, 5km intervaller

Tis: 10km (33min)

Onsdag: Trail 12km

Torsdag: Pace 10km 3.30/km

Fredag: Backintervaller

Lördag: Distans 25km

Söndag: Distans 20km 

// M

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.