Med trötta ben

Med trötta ben efter två veckor med arrangemang och alldeles för långa dagar stack jag ut i regnet som strilade ner över Oslo. Siktet var en stillsam distanslöpning genom skogen, startade på den vanliga vägen längs sjön men svängde av mot Ullensätern och var inställd på några uppförsbackar men det här var nästan löjligt. Några backar så långa eller branta att jag var tvungen att promenera men tänkte samtidigt att det är samma ben som ska transportera mig lika långt och njöt trots det av stillheten i skogen.

Många timmar blev det under GöteborgsVarvet och vi är nog nöjda med insatsen vi gjorde Falk och jag, vi har haft vårt uppdrag i flera år och samarbetet med Dennis, Magnus J, Hell, Floorit mfl gick väldigt smidigt men det är trots allt ett väldans slit. Funderar starkt på om man gjort sitt eller hur man vill ha det. Väl tillbaka i Oslo så var det in i nästa evenemangsfokus med två friidrottstävlingar på Bislett stadion och IFORM-løpet för kvinnor i Frognerparken igår.

Nu blir det restutisjon och måsten att ta hand om sig själv, försöka tänka på kosten samt prioritera träning på riktigt igen. Dagens runda på styva 12 km i skogen gav mersmak även om det inte var skönlöpning eller någon snabbtur. På tisdag skall Anna och jag ställa upp i ett 5-kilometerslopp, Ryeløpet och där blir målet att klara 29.59 självklart tillsammans med Anna, vi tränar tillsammans och då tävlar vi väl tillsammans oxå.

Runar Gilberg gav mit ett nytt mål efter att han gått i mål på GöteborgsVarvet, jag mötte honom och Tero Markus Paivarinne i målfållan och fick av Runar ett litet vad - han sprang på 1:23.03 och sa "jag ville ju inte ha sämre tid här än vad du ska ha i Stockholm". Således måste jag sikta på 1:23.02 eller bättre på mina 15 km vid Lidingö det blir 5,32 per kilometer och ett mål som borde vara realistiskt - även för en tjock svensk ;-)

Ska testa mig i veckan tror jag, ett nytt VO2 Maxtest för att se om träningen gett något resultat - mer om det senare.

Ha det bäst / Anders

1 kommentarer till inlägget

1955 • Göteborg
#1
26 maj 2014 - 11:39
Kör hårt Anders!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.