Den tjocke svensken...

När jag i vintras bestämde mig på riktigt så stod vågen på över 115 kg och då var det mesta jobbigt. Jag sov inte speciellt mycket, jobbade desto mer och hade allmänt sunkiga vanor. Nu har jag tränat på ett par dagar i veckan hela 2014, har förändrat min kost men framförallt så har jag förändrat synen på mig själv.

Jag är fortfarande tjock då det finns såväl mage som andra delar som är större än de borde vara men jag blir inte andfådd bara av att böja mig för att ta på strumpor eller knyta skorna. Min inställning till mat är sundare, jag visste innan också att tallriksmodellen är sundare än Mc Donaldsmodellen men det är det här med att bryta mönstret. I helgen har jag grillat de flesta måltider och frugan har bakat fantastiska pajer med rabarber och jordgubbar, jo jag åt bägge dagarna och tänkte att jo jag måste ju leva och viktminskningen kommer en annan dag - bara inte varje dag är sån så är man på rätt väg.

102,6 kg visade vågen i morse, det är en minskning med 13 kg eller mer än 10% av startvikten, startvikten, det tycker jag känns bra och det känns som ett sätt att gå ned i vikt utan att egentligen försaka något för jag äter rejäla portioner men med lite förändrat innehåll.

1,83 x 1,83 = 3,3489 och 102,6 / 3,3489 = 30,636926 och därmed har BMI talat om för mig att jag är i kategorin FETMA och för att nå kategori "normalviktig" så bör jag gå ned 18,9 kg, minst! Resan har således bara startat och som i Karin Boyes dikt,

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst.
Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.
Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast.
På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång.
Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Passade för fotbollslandslag som grävde guld i USA, passar för en tjock svensk man i Norge.

Ha det bäst / Anders

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.