4 weeks out- tankar och känslor på plats

Det var nog ingen som missade hur tuff förra veckan var för mig. Jag slogs med min motivation i stort sett hela dagarna och huvudet talade hela tiden om för mig att det finns bättre saker att syssla med, att det inte är värt det, att jag egentligen inte vill. Det var den första och sista svackan på dieten och jag är otroligt tacksam för att jag har klarat mig så pass bra ändå. Jag vet att väldigt många lider och kämpar mycket mer än jag har gjort. Missförstå mig inte, det är klart att jag jobbar hårt, tre timmar träning om dagen kan knappast räknas som något annat, men jag har fått må bra i stort sett hela tiden och det är inte alla som får.

 

Det kanske verkar kaxigt att säga att jag vet att det inte kommer några fler svackor men det gör jag. Veckan som påbörjades idag (jag tänker mig en vecka från söndag till lördag eftersom det är då jag gör veckans resultatkoll) är den sista riktiga dietveckan. Nästa vecka kommer att bli väldigt speciell och innehålla både utmaningar och roligheter så det blir ingen riktig dietvecka, det blir ett väldigt speciellt upplägg. Sen återstår två veckor till tävling och då är det en vecka som handlar om att slipa bort de sista hektona som ska bort och sen är vi framme vid tävlingsveckan. Alla som har tävlat vet att den veckan är otroligt tuff men också väldigt enkel eftersom man är så nära och varje dag ser olika ut med kolhydratstömning, salt hit och dit, vatten hit och dit, mindre och lättare träning och sen uppladdning för tävling. Den veckan går knappt att räkna som diet, den är liksom en del av själva tävlingen.

 

Jag kände fokuset krypa över mig redan igår. En lugn och kontrollerad påfyllardag med god mat i alldeles lagom mängd som inte lämnade mig speciellt vätskefylld eller uppsvullen. Kroppen är ju extremt känslig för skiftningar i mat just nu så om man trycker i sig massa godis eller socker så ser man lätt ut som en ballong nästa dag, pga allt extra vatten. Jag vägrar jobba så, jag vill vara snäll mot min kropp, så jag fyller på lugnt och sansat de allra flesta lördagarna, så även igår. Visst har jag också haft påfyllardagar med massor av godis eller bröd men de är inte så vanliga. Jag tror helt enkelt inte på sånt.

 

Nåja, det var en parentes. Det jag skulle säga var ju att jag kände mig beslutsam redan igår och att jag sen vaknade upp ännu mer beslutsam idag. Lugn. Målmedveten. Fokuserad. Glad och tacksam över att denna vecka är här och att den förra är över. Tack för all pepp när jag behövde det som mest förra veckan, den här veckan tror jag att jag kommer kunna vara den som peppar er istället!

 

Marklyft-9 Marklyft-10

 

 


1 kommentarer till inlägget

Jeanette Frid
1972 • Lidingö
#1
27 oktober 2014 - 17:15
När jag läser vad du skriver inser jag att det krävs en hel del kunskap att kunna bibehålla muskelmassa samtidigt som det där lilla lilla fettet ska bort - imponerande!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.