Här luktar skogen blomsteraffär

Förra året var det ett hektiskt schema här i Portugal. Jag försökte vara med på så mycket som möjligt. Testa så mycket som möjligt. Utmana mig. Springa långt och länge. Hög kvalitet och hög kvantitet. Leva livet fullt ut i en vecka. Allt höll. Toppform från dag ett.

Snarlikt upplägg denna gång, men ett trappsteg ner. Inte full gas från början. Inte efter allt som kroppen fått stå ut med senaste tre månaderna. Fortfarande gäller att testa så mycket som möjligt och vara med så mycket som möjligt, men det där ”så mycket som möjligt” har en lägre högsta nivå. Schemat är lika späckat som förra året – på papper, men jag stryker fler pass för egen del. Hög kvalitet men inte samma kvantitet.

Första dagen började med en väldoftande morgonpromenad i morgonsolen. Ni vet de där ginst-kvistarna som man kan köpa hemma i Sverige nu under våren och som doftar sååå gott?! Tänk er en hel skog full! Och tänk att få hitta ett litet trail-spår från vägen in i skogen och uppleva sig vilse en stund i den väldoftande skogen. Inte alls en tokig början på dagen, för att sen komma ut på stranden och mötas av havet och ett pärlband av färgglada löpare på morgonjogg.

20150315_074216~2

Förmiddagen fick även en kort löprunda på 3 km för att få komma tillbaks till skogen igen. Ljuvligt att få springa i sol och värme! Dealen med mig själv var just 3 km och absolut inte mer. Inte snabbare än 6:00-tempo och knappt få upp pulsen. Vändning efter 3 km och promenerade hemåt. En testrunda. I eftermiddag ett yogapass och imorgon vet jag om jag är löpredo.

20150315_113249

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.