Från tanke till mål

Mål

Alla har olika mål och delmål som tar oss på en resa genom livet. Det kan vara allt från att kunna upptäcka världen till att kunna springa milen, gå upp i vikt, gå ner i vikt, fixa utbildning, fixa jobb, gå en match och så vidare. Det är en process som kräver eftertanke, från att ha en tanke/idé till att sätta delmål för att uppnå det önskade målet. En viktig del är att göra dina mål tydliga för dig själv, när? var? hur? varför? Mitt tips är att ta små steg i taget, att utmana dina gränser lite varje gång. Små steg i taget ger större resultat!

 

Från tanke till plan

Steg 1: Skriv ner ett trovärdigt långsiktigt mål för dig själv. Till exempel "Jag SKA gå en MMA match". Detta är ett mål som du vill förverkliga och som från och med nu är en del av ditt liv.

Steg 2: "Jag SKA gå en MMA match om 12 veckor". Nu har vi en tidslinje och kanske till och med ett datum. Klockan tickar framåt.

Steg3: "Jag SKA gå en MMA match om 12 veckor genom att följa dessa delmål...". Det kan nu vara ett mål att medvetet börja träna och fylla kroppen med rätt näring.

 

Delmål 

Du kommer att mötas av en del hinder på vägen, därför är det bra att du har dina delmål färdiga som kan motivera och påminna dig om ditt slutliga mål. "Där det finns kaos finns även kosmos" grekisk filosofi.

Support, hitta support. Försök att ha en omgivning som ger dig motivation att fortsätta uppnå delmålen. Omge dig med människor som har positiv inverkan på dig och som motiverar dig i det du gör. Allt börjar NU! Det finns ingen bättre tid än nutid. Börja så gott du kan och gör framsteg varje dag. Små steg i taget, glöm inte bort det.

Dokumentera din resa. Skriv allt som inträffar, ta bild, spela in, blogga, dokumentera. Gör det så detaljerat du kan, skriv ner allt du går igenom och alla delmål du uppnår eller inte uppnår. Vad hände? Varför gick det? Varför gick det inte? Följ progressionen, frustrationen och framgången. Uppnår man delmålen uppnår man målet.

 

 

"What better place then here What better time then now"  Rage against the machine - Guerrilla Radio

 

           

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.