Laddat liv - två vänner som tränar tillsammans

Åre

Den här helgen är jag uppe i Åre för att träna inför Åre Extreme Challenge i slutet på juni. I år blir det min kompis Kalle som kommer att få äran släpa runt mig.. Kalle är en elitmotionär som brukar placera sig bland de 100 bästa på Vasaloppet. Det brukar inte jag, vilket jag har försökt förklara för honom. Men det var nog först idag, på vårt första gemensamma träningspass, som han verkligen såg skillnaderna mellan oss, och även insåg att han kommer att få dra ett tungt lass på tävlingsdagen..

Idag vaknade vi till stormvindar och snö som piskade mot rutan. Men lagom till förmiddagens löptur så sprack vädret upp lite och vi satte fart upp mot Topphummeln. Jag trodde typ jag skulle dö, men bet ihop och pinnade på så gott jag kunde. Nedför berget var det en helt annan sak, då kändes det typ som att jag flög fram. Efter lunch gav vi oss iväg på en 3h cykeltur på mtb. Det gick inte direkt fort för mig men Kalle var en peppande instruktör och försäkrade mig om att det mest var mil i benen som saknades. Och så gav han mig lite bra tips att tänka på. 

Kvällen har vi spenderat på manligt vis i förrådet där Kalle monterade skidor inför morgondagens topptur. Blir min första skidtur med lätt turutrustning och de ska bli spännande att se vilken skillnad det gör. 

Nu ska jag dunsa i säng och hoppas på att benen inte känns alltför mosiga imorgon. /Miranda  

     


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.