Varmt distanspass i skogen

I dag kände jag att jag verkligen ville ut på ett pass, även om termometern visade 29-30 grader när jag gav mig ut klockan 20:50 i kväll. Det blev ett varmt distanspass i skogen, men jag tog det lugnt och så blev det endast 5 km.

Redo för ett varmt pass!

Redo för ett varmt pass!

Men trots att det var så varmt kändes det inte så farligt på passet. Jag har definitivt varit med om värre! Till exempel det långpass som jag och Kattis sprang i Luleå förra sommaren!

Under dagen har jag hållit mig ganska mycket i skuggan. Jag har plinkat gitarr och sjungit på verandan, städat lite på altan (en del i solen förvisso men en del under tak) med mera. Och har aldrig blivit så där jättevarm. Det i kombination med att jag ju mestadels sprang i skugga och i skogen var nog det som gjorde att jag inte kände mig så fasligt varm.

En del av min vackra skogsrunda.

En del av min vackra skogsrunda.

Skugga vs sol gör en enorm skillnad! Och så har det ju fläktat bra hela dagen vilket också hjälper till. I Luleå sprang vi i sol och i stort sett utan vind, så trots att det ”bara” var 25 grader i skuggan var det en enorm skillnad i upplevd värme! Dessutom sprang vi ju mitt på dagen i Luleå och nu var det ju kväll, så det här var lite av en piece of cake om man tänker efter…

Jag i skogen

I skogen behövs inga solbrillor, men de och vattnet är nära till hands! Och ganska varmt är det ju trots allt, vilket syns på den röda tonen…

Knäet kändes av ibland, men efter att ha fixat till hållningen (det vill säga höften…) så blev det bra igen. Jag kategoriserar inte längre mitt knä som en skada utan mer som en anledning till att träna upp hållningen. Uppenbarligen påverkar hållningen mer än man kanske tror!

När jag kom hem var sonen fortfarande vaken så vi sjöng lite hitte-på-sånger för varandra och sa godnatt. Han älskar verkligen att improvisera fram sånger, och det är så mysigt. Det kanske blir en liten låtskrivare även av honom ??

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det sängen. I morgon ska jag ställa klockan så att vi inte sover lika länge som i morse. Då vaknade jag (sista gången) klockan 8:30! ?? Inte bra… för sent!

Ha det gott och njut av sommarvärmen! (Den ser ju tyvärr inte ut att bli så långvarig.)

The post Varmt distanspass i skogen appeared first on Träningsdags..

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.