Höstens spännande löparresor

Efter en lite kylig sommar men med många härliga löparupplevelser stundar snart hösten och något mörkare tider. Jobb kanske har tagit vid och för att hösten/vintern inte ska kännas så lång är det skönt med ett litet avbrott i vardagen. Jag skulle vilja passa på att tipsa om några löparresor som jag tror kan ge den där extra kicken man så väl kan behöva under den mörkare årstiden.

 

Ultra Trail Camp med Pace On Earth i Montserrat

paceonearthmontserrat

Pace On Earth är ganska så nya med löparresor men redan från starten 2014 har de fått riktigt goda vitsord och arrangörerna är härliga personligheter med mycket hjärta och med mycket kunskap. Deras resor eller läger som de kallar det genomsyras av långlöpning med mycket stig och kompletteras under resans gång med föreläsningar, workshops, löpteknik, yoga och annat en allsidig löpare bör ta del av.

30 oktober – 4 november går resan till Montserrat i Spanien och den kommer säkerligen bli intressant då resan vänder sig till de som vill springa lite längre, med lite fler höjdmeter och spännande för denna resa är att man ansöker om en plats och arrangören väljer ut ”rätt” personer för att få en intressant grupp.

För all info surfar du in på: http://www.paceonearth.se/loparlager/ultra-trail-camp-montserrat

 


 

Löparresa med Frida Södermark till Montenegro

10999925_10153850251267589_2723799600485382888_o_1

Frida Södermark har gjort sig känd som en av världens bästa ultralöpare, förutom flera SM-guld och SM-silver på 100 km-distansen så har hon placerat sig bra på VM och en åttondeplats på Comrades förra året. Ska bli spännande att se vad hon åstadkommer på VM i Holland senare i år. Hon föreläser en hel del och sprider inspiration runtomkring sig. Nu kan du även följa med Frida på en härlig löparresa till Montenegro.

24-29 oktober bär det alltså av till Montenegro och redan andra dagen är det dags för Podgorica Marathon där man själv väljer bland flera distanser och startplatsen ingår i resan. Sedan följer löppass där du bl.a. får springa i den vackra nationalparken Lovcen och även får sticka ut på sightseeing i Dubrovnik, givetvis iför löparskor. UNder resan så får du förstås ta del av Frida Södermarks kunskaper och lyssna på hennes inspirationsföreläsning.

För all info surfar du in på: http://loparaventyret.se/loeparresa-till-montenegro-oktober-2015

 


Atlasbergen i Marocko med Team Nordic Trail

marocko-6-900x450 (1)

Team Nordic Trail har ett stort utbud med läger och resor i Sverige men även utanför våra gränser går några resor och en av de till magiska Atlasbergen i Marocko. Med Team Nordic Trail får du tillsammans med andra upptäcka vackra miljöer och med duktiga ledare får du bra kunskaper som tar dig vidare i din löpning.

31 oktober – 7 november beger sig Team Nordic Trail med löpare på alla nivåer till den lilla byn Imlil vid foten av Atlasbergen. Med både svenska ledare och engelsktalande lokala guider får man uppleva kulturen, folket och inte minst det Marockanska köket. På resan kan du välja att vara med i löpargrupp eller vandringsgrupp och sedan ta dig an Nordafrikas högsta topp Jbel Toubkal på 4167 möh. Du kommer att få möta en mycket varierad terräng med allt från tekniska bergsstigar till högalpin terräng.

För all info surfar du in på: http://www.teamnordictrail.se/loparresor/marocko-atlasbergen-31-okt-7-nov/

 

 


Det här är några resor som jag tycker sticker ut och där jag tror upplevelsen blir desto större men givetvis finns det många fler som arrangerar spännande löparresor. Vill du kolla in fler så kan du ju alltid kolla in några av de jag listar här nedan.

Löparresa med Spring: http://springlfa.se/loparresa-med-spring-till-turkiet/

Pathfinder Travels: http://www.pathfindertravels.se/specialresor/

Go Active Travel: http://www.goactivetravel.se/comers/pages/showpage.jsp?page_cd=H.SAMLINGSSIDA.LOP

Springtime: http://springtime.se/resekategorier/loparresor/

CroRunning: http://www.crorunning.com/sv/

Apollo: http://www.apollo.se/resor/traningsresor/traningsformer/lopning

Bonjour Trail: http://www.bonjourtrail.se/

Inlägget Höstens spännande löparresor dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.