Snart nedtrappning och era bästa New York-tips tack!

Nu är det på riktigt! 

Häromdagen kom mailet med mitt startbevis jag behöver för att få min nummerlapp m m på mässan och det gjorde att hela resan nu plötsligt känns ännu närmare!

Jag är inne i vad som egentligen är den "riktiga" sista träningsveckan och jag håller på och skissar på hur de sista passen ska se ut nu när det bara är knappt två veckor kvar. Vi talar alltså om mindre än tio pass nu. Igår sprang jag 3x10 min progressivt, 4:10/4:00/3:50 min/km med tre minuters lätt joggvila och känslan var OK och de två första fartökningarna gick lätt medans jag fick ta i lite mer på den sista. Idag har jag vilodag.

I helgen hade jag tänkt tävla på Stallarholmsloppet men nu lutar det åt att jag prioriterar bort det för träning och tid med familjen istället. Jag är tävlingssugen och det är bra men jag tror jag sparar mig till 1 november hur roligt det än vore att stämma av formen och springa om pallplatser på ett mindre lopp. Helgerna har varit intensiva ganska länge nu och långpassen har behövts tryckas in i ibland tighta luckor. Gemensam tid med familjen och att uträtta saker som stått på att-göra-listan behöver rymmas i livet också!

Dessutom så har jag faktiskt varit lite öm och stel i mitt vänstra knä sedan långpasset i lördags och jag sparar mig hellre till söndagens tänkta sista korta långpass/längre pass i marafart än kör hårt på en kort tävling som inte betyder något. Det känns inte när jag tränar så jag är inte orolig och med lite mer vila coming up kommer det säkert gå över.

Skissen för de sista två veckorna...
Med två veckor kvar vill jag också gärna ha tips inför mitt första besök i New York överhuvudtaget! Vad bör vi se och göra och vad får vi inte missa under den hela vecka vi är där? Några saker känns ju givna, en hel del shopping, Rockefeller Center/Empire State, Times Square i kvällsbelysning. Gå över Brooklyn Bridge, ta en fika på en rooftop bar och se eftermiddagssolen spegla sig i skyskraporna? Besöka Brooklyn? Återhämtningsjogga i Central Park i slutet av veckan? Vi kommer bo centralt i Midtown på 51:a gatan men vill nog inte bara fastna där då New York också bjuder på så mycket annat. Kom gärna med era bästa tips vad gäller ställen att besöka, att äta på, shoppa eller något helt annat! 

30 kommentarer till inlägget

1971 • Nykvarn
#1
20 oktober 2015 - 09:34
Hajade till när det första jag ser när jag går in på jogg.se är min egen skrivstil :-)
1968 • Malmö
#2
20 oktober 2015 - 10:35
Lycka till Staffan! NY erbjuder precis allt vad man kan tänka sig. Svårt därför att tipsa nån som man inte riktigt vet vad han/hon uppskattar.

Jag tyckte t ex att det var mycket speciellt att komma till Ground Zero såklart. Man kunde faktiskt nästan känna paniken och kaoset i luften, som måste ha varit den dagen.
Sen att se Rangers på Madison Square Garden var extremt kul för en hockeyälskare. Det var ett jädra tryck!
Minns också en resturang i Soho: Balthazar, http://balthazarny.com/ som var helt fantastiskt god och trevlig. Var där en middag men det var så nice att vi åkte dit och åt lunch också dagen efter.

Men bara gå omkring, fika, och titta på folk, byggnader och hela spektaklet räcker faktiskt väldigt långt. Man behöver inte flänga som en dåre hit och dit för att njuta av stan.

Mycket nöje!

Martin
1976 • Östersund
#3
20 oktober 2015 - 11:21
Stort grattis.

Mitt tips är att ta hem appen "yelp". Inför min senaste resa dit i slutet på augusti så använde vi den rätt flitigt. Smidigt att kunna skapa bokmärken över affärer/resturanger i förväg för att sedan kunna använda gps:en för att hitta dit. Bara sökningen på "boddingtons on tap" genererade ca 90 träffar. ;)

Vi bodde på västra sidan och då kunde det vara smidigt att använda sig av "The high line". förutom Central Park har du ett bra löpstråk längst Hudson River också.
Jag är absolut ingen shopping freak men måste säga att ett besök på Macys var en upplevelse. Brooklyn är också att rekommendera vi var på Brooklyn Brewery och tog båten hem.
1971 • Nykvarn
#4
20 oktober 2015 - 12:11
Tack för tips HF och Martin! Det lär bli mycket promenerande eftersom det ska vara bästa sättet att se stan, jag tänker också att det är bra återhämtning efter maran. Södra Manhattan och nya tornet får nog ett besök, hockey vet jag inte om jag får med frun på även om det vore kul :)

Bra tips med appen Martin, tack! High Line har jag hört mycket om, någon löprunda i parken kanske det blir mot slutet av veckan som återhämtning. Brooklyn Brewery har jag också fått som tips tidigare!
1968 • Malmö
#5
20 oktober 2015 - 12:16
Jag var på hockeyn med min mor som normalt sett inte är en hockeyentusiast. Men hon pratar fortfarande om matchen när vi ses och håller det som kanske den roligaste upplevelsen på hela resan :-) Det där med show kan de där jänkarna.
1971 • Nykvarn
#6
20 oktober 2015 - 14:31
Låter kul HF :) Vi får se vad som händer "over there" :)
Martin
1976 • Östersund
#7
20 oktober 2015 - 14:36
Håller med HF, tyvärr så var det inte hockessong då vi var där sist. Vi valde därför att gå på amerikansk fotboll och baseball.
Tyvärr valde vi baseball.... Osäkert om det faktiskt finns tråkigare sport att se.
1973 • Borås
#8
20 oktober 2015 - 17:24
Helikoptertur var värt pengarna för mig som gillar att se landskapet från ovan, coolt :))

Finns även gratisbåt som åker förbi frihetsgudinnan.

Vi käkade en kväll på The View, en restaurang som ligger riktigt högt och som snurrar runt sakta så man får magnifik utsikt, lite dyrt kanske men det var det värt :))

Glöm som sagt inte av att njuta av själva loppet, det är en fantastiskt upplevelselopp och publiken är fantastisk och helt galen, nästan öronbedövande på sina ställen, glöm inte skriva ditt namn på nummerlappen, jag lovar att publiken kommer att ropa ditt namn många gånger :))
Hälsningar Camilla
1971 • Nykvarn
#9
20 oktober 2015 - 18:20
Tack för bra tips Camilla. Det är min frus födelsedag när loppet går så läge stt leta restaurang på kvällen :)


Jag kommer springa i ett Sverigelinne och ha mitt namn på det. Ser fram emot loppet såklart!!!
1971 • Nykvarn
#10
20 oktober 2015 - 18:26
Haha Martin, ja "brännboll" betalar jag nog inte för ;)
1964 • Uddevalla
#11
20 oktober 2015 - 19:23
High line, Central Park-löpning och Staten Island-färjan (gratis) är redan nämnda.

Black burger på Canal street - mycket litet snabbmatsställe med stans godaste (?) burgare till lågbudgetpris.
Mästerkocken Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem är klart dyrare men fräscht!
Paragon Sports kanske rear ut dina nästa par löparskor?!
Vi valde Rockefeller center före Empire state och fick se en fin vy med just Empire state och södra Manhattan.


Jag önskar dig en härlig NY-vistelse!
1971 • Nykvarn
#12
20 oktober 2015 - 20:00
Toppen Per, stort tack!!
1968 • Göteborg
#13
20 oktober 2015 - 20:37
OBS !!! Det var svinkallt före start, vi åkte ut i god tid ca 3 t före start, (spring time)
Vi läste på ordentligt innan resan och bar mycket kläder som skänktes till behövande. Klädlådor för att skänka finns i startfållan (perfekt)
Loppet är bara en stor njutning :-) underbar publik och garanterat ett minne för livet NJUT !!
Thomas Ytterholm
1971 • Saltsjö Boo
#14
20 oktober 2015 - 20:45
Kom hem från NY i förrgår. Vill du jogga ner kan rekommenderas västra sidan av Manhattan på morgonen. Vi bodde längst söderut och sprang norrut och tillbaka i gryningen. Verkar vara rätt populärt och hela vägen längs vattnet men vet inte hur långt upp man kommer. Jag vände vid Chelsea piers.
Lycka till!
1961 • Göteborg
#15
20 oktober 2015 - 20:47
Vill man vila fötterna inför eller efter loppet kan jag rekommendera en båttur runt Manhattan med Circle Line, speciellt om det är bra väder. När jag åkte med för några år sen var det en otroligt engagerad guide som berättade fakta och anekdoter non-stop. :-)
https://www.circleline42.com/cruises-and-schedules/best-of-nyc-cruise/
Erik B:son Blomberg
1974 • Sollentuna
#16
20 oktober 2015 - 21:20
Hej Staffan! Kul, jag startar också i Wave 1 Orange Corral 1. Vad siktar du på för 42KP? Du verkar också vara i bra form! Mvh Erik B:son, FK Studenterna
1973 • Gullbrandstorp
#17
21 oktober 2015 - 04:53
Hej och grattis till en startplats i världens mäktigaste mara! Jag sprang förra året och det var en grym upplevelse. Tänker på det minst en gång i veckan ??. Mitt bästa tips är att inte underskatta kylan före start. 3 h väntan utan skydd för väder och vind. Skulle jag springa igen skulle jag ta med mig en sovsäck och en regnponcho. Kallt som f-n. Lycka till och njut!!!!!
1971 • Nykvarn
#18
21 oktober 2015 - 08:03
Tack Thomas! Vi kommer att bo på östrasidan men ganska nära Central Park så eventuella återhämtningsjoggar blir nog i parken :)

Tack, bra tips Erik!

Hej Erik B:son, det är en svår fråga du ställer. Hade det varit Stockholm hade jag nog gått för PB (2:50:43) då jag tror formen är tillräckligt bra för det. Nu är det ju tidsomställning, nya rutiner och ny bana vilket gör det lite svårare, under tre timmar ska jag absolut i alla fall och har jag en bra dag bör det kunna gå lite fortare än så men jag bestämmer mig nog först en bit in i loppet efter att ha öppnat försiktigt över bron. Om jag inte går för PB vill jag gärna kunna njuta lite av loppet också...Vad siktar du på och hur känner jag igen dig i fållan? Jag springer i Sverige-linne, och röda Asics DS Racer 10.

Tack Mats, jag har sparat en del gamla kläder, fleecetröja och jacka m m som jag ska ha på mig, jag har ju startat Vintermaran i nollgradig temperatur men jag inser ju att de många timmarnas väntan nu blir stor skillnad! Tack igen!
Erik B:son Blomberg
1974 • Sollentuna
#19
21 oktober 2015 - 08:20
Kör i någon form av Sverigelinne och oranga Adidas Boost. Hoppas vi ses. Lycka till med uppladdningen!
1971 • Nykvarn
#20
21 oktober 2015 - 08:38
OK, tack detsamma Erik, "bara" att undvika snoriga människor nu, försöka prioritera sömn och bra mat :)
Christopher Salwey
1987 • Stockholm
#21
21 oktober 2015 - 09:20
Hej,

Grattis till startplatsen och det verkar vara en del Sverigelinnen som ska användas inklusive än själv från wave 1 green corral f med blå adidas boost skor.

Som ingen verkar ha nämnt några museum så slår jag ett slag för american history of natural museum (typ naturhistoriska), museum of modern art samt The Guggenheim.

Om man är för stel/trött för att återhämtningsjogga och vill gå (Vilket det blir massor av ändå) så finns central park zoo som är litet men mysigt.

Broadway musikaler/shower finns det gott om och med lite flyt kan man få hyfsat bra priser om får tag på en last minute biljett.

Lycka till
/Christopher
1971 • Nykvarn
#22
21 oktober 2015 - 09:32
Tack detsamma Christopher och tack för bra tips, Guggenheim verkar ju vara en klassiker!
1968 • Malmö
#23
21 oktober 2015 - 10:03
Guggenheim är ju som sagt en klassiker och en speciell byggnad att gå in i. Men om man är lite av en kulturell lättviktare som jag så kan man konstatera att konstverken inte kommer til dig gratis. Man måste verkligen kämpa med dem ungefär som sista 4-hundringen i ett intervallpass ;-).

MOMA är lite mer lättillgängligt i jämförelse. Men du kan ju alltid använda Guggenheim som bete i dina förhandlingar för att få se hockeyn :-)
1963 • Lomma
#24
22 oktober 2015 - 00:28
Hej! Sprang 2009 men fick ställa in starten förra året pga. sjukdom. Var dock där som supporter/publik i Brooklyn, Williamsburg, 1:st aveny, Harlem och central park - magiskt igen!
Varma kläder innan start är redan nämt, men ta gärna också med ett liggunderlag. Onödigt jobbigt att stå/gå omkring timmarna innan i väntan på start. Så flera som satt eller låg på liggunderlag å blev jäkligt avundsjuk!
Torka snoret och håll huvudet högt efter drygt halva då du springer på Queensborough-bridge och in på Manhattan, där du möter ett öronbedövande vrål från ett helt otroligt folkhav! Njut av hela loppet!
Min favorit bland frukost- brunchrestaurangerna är Friend Of a Farmer som ligger öster om Union Square, tror att det var vid 20: gatan. Kanonställe!
New York är riktigt bra att gå omkring i; Räkna att varje street tar 1 min och varje aveny tar 3 minuter att gå, så vet du nästan exakt hur lång tid det tar att förflytta sig. Stämmer förbluffande bra!
Ha en härlig semester och lycka till i loppet!
1963 • Lomma
#25
22 oktober 2015 - 06:19
Hej! Sprang 2009 men fick ställa in starten förra året pga. sjukdom. Var dock där som supporter/publik i Brooklyn, Williamsburg, 1:st aveny, Harlem och central park - magiskt igen!
Varma kläder innan start är redan nämt, men ta gärna också med ett liggunderlag. Onödigt jobbigt att stå/gå omkring timmarna innan i väntan på start. Så flera som satt eller låg på liggunderlag å blev väldigt avundsjuk!
Torka snoret och håll huvudet högt efter drygt halva då du springer på Queensborough-bridge och in på Manhattan, där du möter ett öronbedövande vrål från ett helt otroligt folkhav! Njut av hela loppet!
Min favorit bland frukost- brunchrestaurangerna är Friend Of a Farmer som ligger öster om Union Square, tror att det var vid 20: gatan. Kanonställe!
New York är riktigt bra att gå omkring i; Räkna att varje street tar 1 min och varje aveny tar 3 minuter att gå, så vet du nästan exakt hur lång tid det tar att förflytta sig. Stämmer förbluffande bra!
Ha en härlig semester och lycka till i loppet!
1971 • Nykvarn
#26
22 oktober 2015 - 08:18
Haha, HF :)

Perfekt, tack för tips Håkan, jag kan nog inte bli mera peppad än jag redan är :-)
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#27
22 oktober 2015 - 11:17
Ifall du åker med Springtime kan jag rekommendera morgonjoggen och familiseringsrundorna runt Central Park och målområdet. Verkligen en trevlig tillställning med trevliga människor. Vi råkade träffa en haloweenparad i Greenwich - det var riktigt häftigt att se. Även Boradway var häftigt, bara att gå i biljettluckorna vid 3-tiden på eftermiddagen så kan ni köpa återlämnade biljetter till kvällen.
1971 • Nykvarn
#28
23 oktober 2015 - 10:25
Tack Tom-Ingar, jag åker själv eftersom jag kvalade in :) Broadway kan det absolut bli, ser mycket fram emot resan, nu är det nära :)
1962 • Torslanda
#29
24 oktober 2015 - 12:27
Rekommenderar att ta färjan till Staten Island till starten. Var en upplevelse i sig...
1971 • Nykvarn
#30
24 oktober 2015 - 13:54
Det blir det Robert! :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.