Back in business

Har i perioder tränat riktigt bra och haft känslan man sitter på en raket  det bara ökar o ökar men kollar man bakåt senaste åren när jag haft dessa ökningar har det inte varat många veckor innan verkligheten har förvandlats till att man hoppar i sjön med ett stenblock i famnen och man är nere på samma nivå där man startade..

Jag har aldrig vart stabil, bara bra ibland oftast väldigt dålig form, bra i knäna vissa perioder för att sen ha gå runt att ha ont. Jag har senaste året velat sköta löpning och cykel på egen hand för att låta knäna bestämma hur mycket jag kan belasta, under IM Austria förra året började jag snacka med Mikael som nya coach och han kunde tänka sig att ta över träningen så jag släppte över hela upplägget och ville 100% koncentrera mig på träningen och bestämde att ta en paus från bloggen, för jag stod lite i valet och kvalet att lägga ner att försöka träna seriöst.

Det första jag slutade med var att springa mina långpass i vildmarken som jag alltid gjort och hålla mig på flacken för att börja träna puls zoner, kollar jag på hur dessa ”lugna” långpass nu i efterhand såg ut så var det ganska tufft konstant intervall pass pga av alla backar, tidigare har jag aldrig tränat efter puls men har alltid loggat den.

Sen följde det ganska många veckor där jag nästan uteslutande joggade lätt 20-40min åt gången. Nu har jag i 5-6 månader sprungit helt utan knästöd och har kommit i förhoppningsvis en bra träningsbar form och kanske blir lite mer jobb inbakat i passen, jag trivs bra med nya träningen vågar nog påstå att jag är stabil och har en början till en bra grund.

Om 3 månader är dags att starta 2016 års säsong ska då köra en halv IM i Usa och kommer inte slå några PB så här tidigt på året, är fortfarande övertygad om att jag måste vara stabil i 2-3 år innan jag kan bli bra på den hela IM distansen. Faktum är att för 3 månader sedan körde jag Pula 70.3 med 2.40 cykelsplitt för att backa upp det med en 2:20 löpning och det var inte så att jag gjorde mig till att medvetet körde långsamt, ostabil och var inte bättre än så helt enkelt jag får ta ett steg i taget från där jag befinner mig helt enkelt och inte försöka skynda och hoppa över steg i träningen.

Jag har startat 6st IM, gått i mål på 2st. Aldrig gått under 10:30.

För att komma till D måste jag först från A passera både B och C och mitt mål i år är desamma som jag haft sedan 2013 när jag körde min första IM det är att gå under 10h vilket alltid vart mitt första delmål. Vad jag gör på Halv-IM om 3 månader bryr jag mig inte så mycket om men skulle jag göra en tid som pekar på att sub10 på dubbla distansen är inom räckhåll så är jag mer än nöjd med det. Tycker mest det ska bli nice att bryta av träningen i April med en resa och få tävla lite..

Sen är det ju det med vikten men kan inte göra en overhaul på allt samtidigt..

photostudio_1449669493718

photostudio_1451474329959


5 kommentarer till inlägget

Hampus Arvidsson
1969 • Alingsås
#1
12 januari 2016 - 20:48
Kul att läsa! Hoppas det blir en bra säsong och att ditt långsiktiga mål blir uppfyllt!
1983 • Alingsås
#2
13 januari 2016 - 00:01
Kan jag bara få samma matlust som Thea och dropa några kilo tror jag detta kommer bli alla tiders =)
Henrik Fällman
1966 • Alingsås
#3
13 januari 2016 - 12:21
Alltid lika roligt och inspirerande att läsa dina dina inlägg
1983 • Alingsås
#4
13 januari 2016 - 15:07
Tack henrik det är kul att höra, btw är det du som är kassör i klubben? tänkte vara en betalande medlem i år och tävla lite i sverige med licens =)
Henrik Fällman
1966 • Alingsås
#5
14 januari 2016 - 07:54
hej, jo det är jag som är kassör. Jag skickar snart ut ett mail med årsavgiften. Du kommer att få det.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.