Couldn’t care less..

Har tidigare ofta och gärna att träna skrivit om att träna med siffror och ”analysera” utvecklingen, har t.o.m blivit mer eller mindre upprörd när någon ifrågasätter det på något sätt..

Men jag är inte den som är den och kan ändra uppfattning..

Har tidigare alltid simmat med klocka t.ex för att logga tiden på alla intervaller och få ett TSS poäng som Trainingpekas använder för att räkna ut fitness osv, jag har nästan helt vart driven av dessa siffror för att veta hur formen vart, positiv trend, negativ trend, vart är jag på väg?

Det första simpasset jag loggade med klocka sen jag började träna med Mikael fick jag nån liknande kommentar ”lämna klockan hemma när du simmar” Det som förvånar min var att jag gjorde det mer än gärna..

Det senaste halvåret har jag simmat utan klocka, har inte kört nått tröskel-test på ett år för att veta vilka zoner jag ska cykla, och jag cyklar faktiskt bättre nu än vad jag gjort på länge.. Jag får direktiv på cykelpass sen bestämmer jag på dagen ansträngning efter hur jag mår, hur har jag sovit, vad tränade jag i går, vad ska jag träna i morgon osv så bestämmer jag vilken watt jag ska lägga mig på.. Jag gillar att träna med watt men jag är inte längre slav under SRMen.

Så nu skiter jag i allt vad TSS, CTL, ALT heter och faktiskt har det blivit roligare att träna och det går faktiskt ganska bra nu. Jag har nog bara vart trög som trott att dessa siffror vart ”livsnödvändiga” att övervaka, klart det är bättre att känna efter själv hur det känns.

För ganska exakt 2 år sedan var sista operationen på knäna och dem senaste veckorna har jag kunna springa kontinuerligt utan problem, springer bara på löpbandet och med pulsband och lär mig lite hur ansträngningarna känns jag har börjat springa några pass ibland utan pulsband men det är ganska lugn intensitet mestadels med väldigt lite högintensitet.

Tycker man ser ofta i olika flöden och forum folk tycks springa väldigt mycket intervaller och bryter av med nått lugnt pass nån gång ibland, man kan säga jag tränar helt tvärt om jag ligger nog på 92% lågintensivt 5%tempo 3%vo2 typ..  Har inga jätte orimliga mål i år som jag skrivit tidigare måste jag under 10h på IM innan man kan köra 9:45 innan man kör 9:30 osv, och jag har aldrig sprungit en IM-mara under 4h, fast tänker man att jag sprang en halv-mara på 2:20 för 3-4 månader sedan så har jag en del att jobba ikapp sen får det ta den tid det tar för med kontinuitet och långsiktighet så känns det väldigt bra nu.

20131123_171002

20131202_070504

20131226_032052

1388833544897


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.