Löpanalys

I lördags; 12km i regn och blåst
Igår; löpstyrka tills svetten sprutade
Idag; löpanalys på Arena och sedan intervaller hemma!

Jag trodde på dödsdom idag när löpanalysen skulle göras. För tänk vad en kamera kan hitta när jag rör mig i slowmotion? Hjälp. Förvånande nog fick jag fortsätta att springa. Jag behövde alltså inte hitta en ny hobby.

Jag sprang på löpband, först barfota, sen med mina Adidas boost och sedan med mina New Balance. Det var inte så stor skillnad mellan skorna. Däremot landade min fot bättre barfota (nä, ingen skräll). Jag trodde att högersidan skulle visa på kolapps, men näe, den har verkligen stärkt upp sig och skillnaden var marginell. Det som jag ska jobba vidare på är att öka stegfrekvensen och få rumpan aktiv genom hela steget. Som det ser ut nu sjunker jag ner lite för mycket i fotisättningen, och foten landar lite väl långt framför mig.

Men ingen katastrof alltså. Gissa vilken lättnad!

Så nu ska jag öva in bättre stegfrekvens och hålla höften högre genom hela steget. Låter ju inte helt omöjligt? Så jag stack hem och övade direkt. Varför vänta?
Jag sprang 5st tusingar med gångpaus emellan. Förra veckan smög jag igång med lite femhundringar, så nu fick det bli dags för lite längre intervaller. Det var jobbigt! Jag har masat mig runt i lugnt och skönt tempo hittills, och så plötsligt var det dags att känna på farten. Att öka på stegfrekvensen gör att det går fortare automatiskt, men det gör också att det känns lite annorlunda. Man har ju liksom sin invanda takt i kroppen. Men trots det; jobbigt men gött. Hjärtat fick jobba, fötterna också. Och jag är tokglad som numera kan pressa på i 5.10-5.20tempo och känna att kroppen håller hela vägen. Yey!!

 
– Sjukt nöjd med svett som rinner!


– Nya shortsen invigdes på löpbandet idag!


– 12 jävigt blöta kilometer


Postat i:Löpning Tagged: Intervaller, löpanalys, Löpstyrka
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.