Tankar inför mitt första maraton! Tacksam för tips!

Den 4:e juni är dagen D. Dagen jag laddat för sen jag insåg att mitt första maraton inte skulle bli Helsingborg marthon  förra året. Fick efter en sommar med massor av löpträning problem med benhinnorna. Så då bestämde jag mig att jag skulle springa Stockholm Maraton istället. Något att ladda för under vintern. Tog det lugnt med löpningen, endast 2 löppass i veckan, och satsade på att bygga upp min styrka istället. Sen öka till 3 pass under våren. Laddade ner ett maratonprogram, som jag skulle börja träna efter. Tyckte jag gjort allt rätt, så att jag skulle vara i bästa form i Juni och undvika skador.

 

I februari hände det otänkbara. En tidig morgon när det var väldigt mörkt sprang jag in i en stor sten och trillade och bröt båda benen i underarmen. Opererades och gick på rejäla smärtstillande, så det var soffliggande i 2 veckor som gällde. Första korta löprundan med gips var extremt tung och då undrade jag om jag verkligen skulle vara redo för mitt först maraton i juli. Men jag kom igång rätt bra och efter 2 veckor kände jag mig i fas igen med löpningen. Styrekträningen blev ju inte som vanligt då jag inte kunde belasta armen.

Så hände det igen! I april sprang jag och stukade foten. Svullnade upp rejät och var svullen en lång tid efter, så jag fick vila foten en vecka  efter min sjukgymnasts råd. Sen dess har jag varit igång, men det känns inte riktigt så lätt som jag önskat. Men jag har fått in några lång pass. Det längsta på 31 km.  Så nu vill jag gärna ha lite tips inför loppet! Vad ska jag tänka på när det gäller mat så här tiden innan och under dagen för loppet? Kläder ? Jag hade först tom mål att ta mig under 4 timmar, men nu vill jag bara ta mig runt utan att gå (förutom vi vätskekontrollerna för då vill jag ha i mig rejält med vätska.  Så hur ska man lägga upp loppet? Långsamt till att börja med för att sen sakta öka för varje mil, eller ? Mycket frågar och tankar inför den stora dagen. Min målbild är att se Stockholm Stadium och sedan springa in där till en stor publik och att sedan få sträcka upp händerna i luften och glädjas åt att jag gjorde det! Mitt första maraton!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.