11 km vs 800 m

Dagen startade med Transportlöpning, som jag för övrigt älskar, till dem jag samåker till jobbet med. Med ryggsäck stack jag iväg på 11 km löpning kl. 05.30. Det var riktigt tungt i benen den här morgonen men att starta dagen med en löptur är bland det bästa jag vet

Efter passet trodde jag nog att jag hade avverkat dagens jobbigaste ansträngning men ack så fel jag hade. Ingen har väl missat att det är midsommar imorgon och midsommar för mig innebär en snabbvisit ikväll till mor och far i Småland sedan vidare till Öland för att fira med några vänner.

Jag flexade ut tidigare och stressade hem för att packa med syfte att hinna med tåget till Småland. I efterhand kan man konstatera att jag inte hade behövt stressa med tanke att en elledning föll ner och tågen blev försenade på obestämd tid.

När jag, tvillingsyrran och hennes sambo hade väntat i en timme bestämde vi oss för att åka hem till dem och äta istället. Mätta och belåtna fick vi reda på att tåget skulle avgå 18.45, då var klockan 18.30. Paniken som infann sig. Jag och syrran grabbade tag i väskorna och kubbade till spårvagnen. Spårvagnen stannade ca 800 m ifrån stationen och vi visste att det fullt ös som gällde om vi skulle hinna med. Det slutade med att jag fick ta både syrrans och min väska eftersom hon har problem med en av sina axlar.

Om jag skulle jämföra min löptur på 11 km med sprinten på 800 m med två fullpackade väskor kan jag relativt enkelt konstatera att sprinten tar hem priset gällande ansträngning. Mjölksyran som infinner sig i mina armar nu när jag sitter på tåget kommer nog inte försvinna under de tre timmar som resan tar.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.