En 100 kilometer-vecka!

Det blev en riktigt bra vecka med 101km för att vara exakt. Kroppen kändes stark och redan i fredags var jag uppe i 91km. Planen var egentligen 90 km för att sedan öka med 10km/vecka fram till nästa återhämtningsperiod om 3 veckor. Det gäller ju att vara försiktig med ökningen av träningsmängd så att kroppen hänger med och inte dra på sig skador. Men än så länge verkar jag hålla, och de olika passen har verkligen känts bra hela veckan.

I måndags tog jag mig ut till Bosön igen för intervaller. 4(5x200m). Tanken var att ligga på 35-36s per intervall med 30s ståvila och 60s vila mellan set. Hade väntat mig att passet skulle kännas tuffare, men det gick förvånansvärt bra. Mentalt sett så var det väldigt lätt. Att bara springa ett varv och sen få vila kändes lyxigt. Hittade tempot och lyckades hålla det stadigt genom alla intervall. De flesta låg på 35s, ingen över 36, sista gick på 33s. Efter nerjogg så kände jag mig faktiskt oväntat fräsch. Så på kvällen blev det ett ordentligt benpass och lite marklyft. Toppade det med två öl med en komips! Because I’m worth it.

Självklart kan jag fortfarande nojja över hälsenan. Den gör sig ju påmind titt som tätt. Efter måndagens intervaller kändes den öm och jag blev rädd att jag kanske kört för hårt. Men jag kör på med excentriska tåhävningar, varvat med tyngre vadstyrka (på gym). Det verkar funka fint hittills. Ser även till att stretcha en hel del. Ibland två gånger per dag.

Backintervaller är något som jag inte har kört på evigheter. Har saknat det! Det är ju riktigt bra för att bygga upp löpstyrka, men det sätter extra press på hälsenorna. I onsdags var det i alla fall dags att nöta backe. 8x400m i en någorlunda brant backe. Värmde upp med 7 km löpning, det liksom bara råkade bli så långt. Skönt hursomhelst! I intervallerna fokuserade jag på bra löpteknik och dundrade väl inte på direkt, men jobbigt var det ändå. Totalt blev det 17 km.

Att komma hem från en utekväll med ett par tequilaparty-glasögon och två tuber brun utan sol (!), det är inget gott tecken om man har ett långpass planerat dagen efter. Men i fredagsmorgon var det bara att bita ihop. 32 km skulle in på kontot. Sprang längs Mälaren på min favoritrunda, benen kändes lätta. Det var härligt att vara tillbaka i det spåret även om det inte var lika fint som det snart kommer att bli, till våren och sommaren. Att springa halva sträckan och sedan vända och springa tillbaka kan vara rätt skönt mentalt. Det var som att jag bara behövde fokusera på att springa 16 km. Sedan var jag klar och  kunde packa ihop och springa hem. Typ. Easy!

Nästa vecka blir det knepigare att få in all önskad löpning. Tvivlar på att jag kommer upp i 110km. Men försöka tänker jag i alla fall.

Veckans träning.

Mån 6/2 Löpning. Intervaller 4x(5x200m), 35-36s/varv. 30s ståvila, 60s vila mel. set. Totalt 10km
Kväll: Benpass + marklyft (Gym)

Tis 7/2 Löpning 17 km

Ons 8/2 Backintervaller. 8x400m. Uppv. 7km, nedjogg 3,5 km = 17km

Tors 9/2 Distanspass 15 km med fartökningar

Fre 10/2 Långpass 32 km

Lör 11/2 Löpning. Återhämtningspass 10 km

Sön 12/2 Två timmars promenad i solen.

Totalt: 101 km


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.