Mud Run – en lerig utmaning!

Letar du efter en ny utmaning och är sugen på ett riktigt terränglopp där bansträckningen inte räds lerdiken och kärr? Vill du även få ditt pannben att jobba lite extra och ta dig igenom en tuff bana där du minst sagt kommer bli blöt om fötterna? Då ska du givetvis ta en titt på ett nytt lopp som går av stapeln i höst och anmäla dig till första upplagan av Mud Run!

 

Mud Run

 

Under 2016 kläcktes idén till ett nytt lopp i Göteborgsregionen där utmaningen, terrängen och en tuff bansträckning skulle ligga i fokus. Ett gediget förarbete utmynnande senare under hösten i ett testlopp där 300 inbjudna löpare fick testa på en bana fylld med lera, blöta passager, kuperad terräng och naturliga hinder. Efter loppet tog man tillvara på deltagarnas synpunkter och önskemål som ledde till att man bland annat hittade en bra distans och ett tävlingsområde som skulle tillgodose loppets behov av ovan nämnda egenskaper.

 

– Ambitionen har från början varit att vi vill bygga löparnas bästa Mud Run. Testlöparnas synpunkter har varit jätteviktiga för oss och de formar nu premiären, säger Estelle Montler, projektledare för Mud Run Göteborg.

 

Så efter att ha anpassat loppet efter löparnas önskemål är det den 23 september premiär för denna utmaning!

På en bana, som än så länge är hemlig, i Dammekärrs skogar norr om Göteborg kommer deltagarna få känna på 7 kilometer av lera, kärr, stig och terräng. Det går både att anmäla sig individuellt eller som ett lag och vid starten kommer man att släppa iväg 40 löpare var tredje minut vilket borgar för en del adrenalin i starten.

Mer info hittar du på http://mudrun.se och anmälan finner du via anmälningssidan på Jogg.

Så ta kommandot över ditt pannben, släpp loss löparglädjen och anmäl dig till en tuff utmaning! Vi kanske ses på Mud Run!

 

Inlägget Mud Run – en lerig utmaning! dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.