Marathonträningen inledd!

Starten vid Ramnasjön i ett regnit Borås

Nu börjar Marathonsatsningen på riktigt! Den 5:e augusti 2017 ska jag springa 4.2 mil i Rostock i Tyskland. Idag är det exakt 10 veckor kvar, och då är det dags att börja med Erik Wickströms marathonschema.

Idag hade vi följande uppdrag:
5 st 1000 m-intervaller (gärna på bana, annars flackt och helst mjukt underlag) med 2 min vila. 15 min löpning + 10 min löpskolning + 2-3 stegringslopp som uppvärmning. 10 min nedvarvning.
 
Genomförandet blev på följande sätt:
Både jag och min löparkompis hade glömt våra GPS-klockor hemma. Istället använde vi oss av Endomondo-appen i telefonen för att mäta upp en sträcka på 1 km. Vi började med att värma upp under 10 minuter och gjorde sedan 3 stegringslopp som uppvärmning. 
 
När vi var varma kutade vi en kilometer runt Ramnasjön i Borås. Vägen runt Ramnasjön är ungefär 1300 meter, så när vi sprungit färdigt intervallen promenerade vi de 300 kvarstående meterna till nästa varv. Vilan blev därför närmare 3 minuter, men istället blev det aktiv vila.
 
Varvtiderna blev 4:10, 4:15, 4:07, 4:09 och slutligen 4:09. Det regnade i Borås idag, och jag var rejält trött på sista varvet. Det kan vara på grund av min allergi som jag har känt av de sista dagarna. På det hela taget var vi ändå väldigt nöjda med insatsen.
 
Efter 10 minuters lugn nedjogg kom vi tillbaka till ursprungsplatsen efter 1 mil och 55:30.
 
Läs mer om mitt upplägg på min blogg - tomasheed.se
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.