Småbarn. Träning. Och livet.

Love it or leave it

"Hur kan du tycka om att springa?" -vem har inte fått den frågan? Eller med värre ordalag fast samma andemening.

Ta en titt på bilden av prunkande bokskog. Jag ser en härlig stig i grönskan som gjord för löpning. En stig där jag längtar efter att ta steg efter steg och bara vara mitt uppe i det som skänker mig mest glädje och välbefinnande i livet -löpning. Intervaller, lunchlöpning, distanspass, ensam eller i grupp det gör detsamma, bara det är löpskor på och framåtfart i benen.

Eller beskåda detta hänförande sommarkvällslandskap, vem kan _inte_ vilja bege sig ut med något förhöjd puls och bara vara?

(Foto: Camilla Jacobsson 2017)

Men det är jag det. Och detta är min "fix". Att jag älskar löpning är en självklarhet för mig, tyvärr är det alltför frekvent lika självklart för andra att påpeka att de inte gör det. Och jag ställer mig ibland frågan -varför? Inte att mitt intresse inte delas utan behovet av att lyfta fram det motsatta, till föga eller ingen vinning.

Den som istället för att beträda löpspåret eller grusvägen hellre vänder om, sätter sig i bilen och handlar chips på Coop, spelar TV-spel eller läser en bok -gör det för all del; vi har (uppenbarligen) olika preferenser och kan väl låta sagan vara all med det.

Jag vågar påstå att det är få av oss i löpkretsar som inte mötts av denna skepsis eller oförstående påbud. Oftast skakar jag av mig den men ibland står den mig upp till halsen. Att vi alla har olika intressen är självklart, men sällan eller ärligt talat aldrig tar jag mig tid och energi att sabla ner någon annans livsglädje.

Det är svårt att bemöta sånt med vettig respons, lite som att ge sig in i att förklara hur färger ter sig för någon som är blind. Mången läsare här lär väl falla in under "predika för kören"-spektrat. Men i händelse av att någon av motsatt åsikt läser detta är jag djupt och innerligt intresserad av nödvändigheten att idiotförklara det som får mig att ticka. Hit me!

..och ni andra, spring vidare och njut. Njut lite extra nu när det är sommar för de är dessa månader vi längtar efter resten av året =)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.