@tommy.ultra.runner

A walk in the park: Skövde 6-h

Februari rasade iväg tämligen fort och i slutet på månaden drog jag och K själva, för första gången utan barnen, till Gran Canaria för en veckas semester. En semestervecka som också skulle inneburit start i Transgrancanaria Advanced 64 km.

Men; kände att jag inte vågade riskera något bakslag, även om hälsenan som ju krånglat med mig hela vintern kändes helt ok, så var det ju dumt att utmana ödet... Framförallt med tanke på alla höjdmeter. Så det fick bli DNS. Lite småsurt men när beslutet väl var fattat så kändes det helt rätt! Istället fick det bli kortare pass i bergen, på stranden och strandpromenaden. Flera av dem tillsammans med K! Så härligt!!

Poolhäng
Härligt poolhäng

Vi fick en underbar semestervecka med lagom doser av motion, sol & bad samt lite spa, även om vädret inte var det allra bästa. Direkt efter hemkomst kändes allt kanon, nu börjar resan på allvar, dags att att öka distanserna och intensiteten allt mer!

Härlig kväll
En härlig kväll i skogen

Då - tjoff - behagar herr influensavirus slå till!! Kanske inte med full kraft men tillräckligt för en elakartad mancold som slår krokben på all planering, känns det som... Skövde 6-h skulle ju gå av stapeln kommande helg. Hur skulle detta gå?

Efter två dagar med feber började det lätta, hostan var inte såå brutal och med massor av sömn i bagaget kändes det som att det nog kunde bli en start i Skövde, trots allt. Dock med insikten att det inte var tal om någon löpning, en promenad fick det bli!

Efter lite synkande blev det två bilar med lokala löparvänner från Vänersborg/Trollhättan som rullade iväg till Skövde tidigt på lördagsmorgonen. Väl framme installerade vi oss och hälsade på alla löparkompisar från hela landet som var på plats.

Reima sköt startskottet prick kl. 10, jag såg till att genast lägga mig allra längst bak, och så var promenaden igång. Jag gick, och gick, och allt kändes kanon.

Tommy

Efter första timmen kände jag att jag måste testa några löpvarv så av med dunvästen och precis när jag tänkte dra iväg kom Therese tassande så vi slog följe ett par varv. Men tyvärr rusade både puls & andning iväg mer än jag önskade så jag återgick till promenadtempo. Efter ca 2 timmar började högerfoten göra lite ont, till saken hör att jag började loppet i mina Inov-8 Roclite GTX. Efter ett snabbt byte till Luna-sandaler så släppte smärtan. Sandaler is da shit :)

Therese och jag
Therese och undertecknad. Foto: Stefan Hermansson

Men; efter ca 4 timmar började vänsterknät ge sig till känna. Insåg genast att jag ju under semestervecka & sjukvecka slarvat med prehab-träningen, så det var egentligen inte så konstigt... Jag får helt enkelt skylla mig själv... Bara att göra om och göra rätt! I vilket fall så funkade det utmärkt att promenera, det onda höll sig i schack. Även kul med sällskap, jag och Mattias K. delade flera varv och tjôtade om allt möjligt.

När Reima sköt stoppsignalen visade min klocka drygt 38 km. Officiell distans blev drygt 35 km dvs 29 varv plus några meter på 1200 meters-slingan. Inte illa pinkat för en promenad i Skövde :)

 Efter loppet
Tomas, Sofia, Therese och undertecknad direkt efter loppet. Foto: Stefan Hermansson

Efter loppet blev det dusch, ombyte och middag med en massa kul snack om både löpning och annat!

Nu vidtar full rehab/prehab inför nästa lopp som är Partille 6-h, en vecka innan TEC 100 miles som är delmål 1 av 4 för år 2018!

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.