Endast 15 % kvar av elfordonspremien!

Då jag själv älskar elfordon vill jag med mitt första inlägg tipsa om den så kallade elfordonspremien. För er som har missat elfordonspremien så är det ett statligt bidrag som innebär att du får tillbaka 25 % av inköpskostnaden för din nya elcykel upp till 10.000 kr.

Då marknaden för elcyklar har växt snabbare än någonsin under 2018 börjar bidragets budget ta slut, endast 60 miljoner kronor av den totala årsbudgeten på 386 miljoner kronor fanns kvar den 4 september. Detta innebär att lite drygt 15 % finns kvar av budgeten med fyra månder kvar av året.

Elfordonspremien gäller för eldrivna motorcyklar, elmopeder, elcyklar samt vissa handikappfordon. Från och med sommaren 2018 är det även möjligt att söka bidrag för eldrivna utombordare. Du ansöker om bidraget på Naturvårdsverkets hemsida som sköter administrationen. På Naturvårdsverkets hemsida kan du även läsa mer om bidraget och hur mycket pengar som finns kvar av budgeten.

Innan du köper en elcykel kan det vara en smart idé att jämför lite olika elcykel tester för att hitta den bästa elcykeln, speciellt med tanke på att antalet märken och modeller som tillkommit på den svenska marknaden senaste året.

Med bakgrunden att en bäst i test elcykel kostar omkring 20.000 - 30.000 kronor är det vanligt att hushåll behöver finansiera sitt elcykel köp med ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Om du behöver låna pengar, tänk på att jämföra räntorna och avgifterna mellan olika långivare för att hitta det billigaste lånet utirfrån dina ekonomiska förutsättningar. Ett populärt sätt för att hitta det billigaste lånet är att använda sig av en låneförmedlare. Låneförmedlare kontaktar upp till 28 olika kreditinstitut som får tävla om att få just dig som kund. Låneförmedlingsjästen är helt kostnadsfri och du får oftast besked från samtliga långivare inom 24 timmar. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.