Mitt första 100 miles

På lördag gör jag ett första försök på den klassiska ultradistansen 100 miles (ca 16 svenska mil) på Black River Run i Västerås.
I tid har jag gjort värre eller likartade prestationer, tex TGC 125 km på 28h och Hornindal Runt, 75 km på 22h, men distansmässigt är det med råge det långsta jag gjort utan att sova ett natt emellan.

Kan jag bara hålla igen tempot och unna mig tillräckligt med gångpauser så borde jag klara detta ok bedömer jag. Då jag sprang Trosa Ultra Backyard i våras var jag fortfarande riktigt pigg i kroppen efter 10,7 mil och hade där och då utan vidare kunnat nå 13-14 mil utan nämnvärd kamp (tror jag) och sen är man ju i stort sett hemma.
Men man vet aldrig hur kroppen reagerar på ett så långt lopp, kanske går jag ut för hårt och kroknar tvärt som på Jättelångt, kanske får jag problem med energiintag, kanske blir jag olidlig sömnig eller less på att springa runt runt på samma bana.

Jag har funderat på att ladda och planera packning och utrustning inför detta men känner varje gång att jag inte har lust. En del verkar njuta av att pilla med sin utrustning, detaljplanera sin packning, utrustning och energiförråd, och lägga upp olika mentala planer för olika scenarios i loppet. Jag vill alltid ha allt så enkelt som möjligt, KISS. Det är ju det som är tjusningen med löpning, man behöver bara skor och lite kläder, energi får man av arrangören, och planer har jag tid att slipa på under det dygn jag kommer att springa.
Visst kommer jag at packa ner lite torra ombyten, ett par extra skor, kanske lite godis, och visst har jag en plan för första varvet, men i övrigt får det vara.

På söndag em vet vi hur det gick. Återkommer.

5 kommentarer till inlägget

1975 • Malmö
#1
18 september 2018 - 21:04
Det blir kul, det är en bra bana också. Och i skymning, mörker, gryning är den inte alls lik den samma som man springer i dagsljus. Så allt löser sig. Hoppas det går bra! =)
Marcus Aveholt
1974 • Silverdal
#2
19 september 2018 - 08:39
Du om någon borde vara väl förberedd för detta loppet! Känner igen mig själv med ditt resonemang med att packa och detaljplanera loppet med utrustningsdetaljerna. Jag gillar inte det jag heller och det är det enkla som lockar! Det var ju det där enkla med löpningen som gjorde att jag började med löpning och fortfarande kör på.

Lycka till nu på lördag. Jag tror på dig! Får se om jag kanske tar o åker förbi o kollar då jag eventuellt är i krokarna ändå.
1965 • Kungsholmen
#3
19 september 2018 - 09:35
Tack Maria! Jag har plats i bilen om du tänker ta dig dit i tid till starten.
Åker nog kring 8 från Östermalm.

Tack Marcus! Har lite låg löpmängd i år men det har inte hindrat mig förr ;-)
hernwall
1966 • handen
#4
19 september 2018 - 16:26
Skall bli skoj det här! Vi får säkert tid att borra djupare i livets små besynnerligheter, solitärt eller tillsammans. ;)
1965 • Kungsholmen
#5
20 september 2018 - 14:53
Mycket borrande blir det...
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.