Summering 2018

Får väl göra en summering av 2018 för min egen skull, enligt statistiken på jogg.se:

Total sträcka var ju målet 2018 km såklart - att jag inte tänkt på detta förut... I fjol kom jag upp i 2016 km vilket såhär i backspegeln nästan blir lite roligt - 1 km till hade jag väl orkat? :) Men tänkte liksom inte på det då.
Nåväl, sträckan i år blev hela 2313,67 km enlig Jogg - otroligt nöjd med detta! Anledningen att det blev så mycket fler kilometrar är väl att jag missade målet i Odense på 4 timmar, och inte ville "slappna av" utan behålla lite Marathon-träning i schemat.
Planen nu är väl att försöka sig på ett Marathon under Skövde 6-timmars - är vädret bara okej så är det ju helt klart min årstid och allt man springer längre är ju så att säga bara bonus.

Tid man varit ute: 225 timmar 39 minuter och 50 sekunder vilket säger lite om det slöa tempot man har på sina rundor. :) Men blir väl automatiskt lite långsammmare när man skall träna mycket lång(sam)pass. Tiden motsvarar bara cirka 9.4 dygn så det är inte så mycket egentligen.

Snittempot: 5,51 minuter per kilometer och antalet pass 184 stycken där varje pass i snitt var 12,6 km. Är väl lite missvisande eftersom jag ibland kört längre pass men stoppat klockan mellan t.ex. skobyte eller när jag hämtat upp Framtiden.

Tävlingar:

Göteborgsvarvet - 1:47:39 = för varmt i år igen och efter fjolårets rekord hade nog både Mentor och jag lite hybris och gick ut allt vi kunde... Vilket gjorde att andra halvan av loppet mest blev en plåga.


Slussprovet - 35:05 = sprang ju båda loppen i år, mest med förhoppningen att få Framtiden som sällskap. Men han ville inte så det fick bli på egen hand. Varmt som tusan och det var ju bara lite uppvärmning så lufsade runt i lugnt tempo.


Kraftprovet - 1:04:12 = Varmt som tusan som sagt och ville ju inte få stryck av min brevlådekompis vilket gjorde att man fick ligga på i början tills min hare bestämde sig för att ta det lugnt och gå lite i uppförsbackarna. Skönt, allvarligare än så är det ju faktiskt inte och man slapp få värmeslag.


HCA Marathon - 4:01:30 = Trevligt äventyr även om tidsmålet missades med någon förarglig minut på grund av någon omdragning av banan under loppet, inte ens farthållarna lyckades komma in på "rätt" tid. Men kanske tur att det blev som det blev - nu får man en anledning att försöka igen som sagt.


Mål för 2019 måste väl bli 2019 kilometrar och att försöka springa ett Marathon igen. Hoppas man får vara någorlunda frisk och att kroppen hänger med.

1 kommentarer till inlägget

1972 • Vara
#1
26 januari 2019 - 18:22
Bra jobbat! Och tack för sällskapet på mitt misslyckade kraftprov......
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.