Viktor Johansson PT

Stumma ben och träningsvärk - Våren är här

I fredags luftade jag igång kroppen med lugnare löpning på bandet och lätt löpstyrka därefter. I lördags vaknade jag upp med stumma ben och efterlängtad träningsvärk. Då vet man att våren är här och att löparsäsongen är igång.

image

 Igår blev det fin söndagslöpning med vårfeeling???? 

För några år sedan hade jag alltid känningar runt knäna. Jag stretchade varje dag, mycket “löparknä-stretch” vilket innebär att man lägger stort fokus på höft och sätesmuskeln samt yttre delen av låren (TBT-senan). Dessutom införskaffade jag mig den här rullen och genast hittade jag mina stela knutar.

image

När muskeln blir överansträngd blir den också stel. Detta leder till muskelvärk, dålig hållning och dålig rörlighet samt försämrad prestation. Lösningen är att öka blodcirkulationen vilket släpper muskelns spänningar vilket leder till att du kan arbeta mer effektivt igen. Detta kan behandlas hemma hos dig med hjälp av en Foam roller.

image

Kör varje övning 60 sekunder. Det är inte det skönaste i början men ha tålamod. Jag lovar er att det blir bättre. Bara efter tre dagar hade det gått från smärta till en skön (hård) massage

 

https://viktorjohanssonpt.se/

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.