RunTobyRun!

TRELLEBORG: busväder på BUS

Världens sötaste hejaklack, ett bröllop i löparskor och kastvindar som vällde in på Albäcksvallen – där har du tre oväntade fenomen som satte färg på årets Backyard Ultra Sydkusten. För egen del gick det som jag hoppats; att jag orkade ett varv längre än i fjol. Som säkert hade blivit ytterligare ett om inte vinden spelat mitt tält ett spratt.

 

# 65 – 190706
Backyard Ultra Sydkusten (BUS) 33.5 km
3.46:33 (effektiv löptid, 6:46/km)

Frågan för dagen var förstås vilket humör vädergudarna skulle vara på, för av fredagens solsken syntes inte ett spår när jag kom till Albäcksvallen i morse för att sätta upp mitt tält i regnet - en aktivitet som kändes väldigt mycket ”lumpen”.

Fredrik och Kenneth, som varit ute och provat banan på morgonkulan, intygade att spåret var i bra skick men att det var gott om blöta buskar och annat som stack ut – så räkna med att bli blöt.

Har tränat ett antal varv längs BUS-banan på sistonde för att försöka tajma in en varvtid runt 45 minuter, det vill säga ett tempo på 6:30-6:40, Första rundan gick betydligt långsammare (47:20) vilket till stor del berodde på att vi fastnade i trafik uppför och uppe på ”gåbacken” i början av varvet. Andra varvet ställde jag mig längre fram i fållan och sprang sedan varvet i ett mer normalt träningstempo, 43:35 och därefter noterade jag varvtider mellan 44:50 och 47:10.

Samling i startfållan inför första varvet - det finaste och bästa av dem alla, påstår arrangörerna Petra och Marcus från Sweden Runners. Fast det påstår de å andra sidan om alla varv... 

Tredje varvet avtog regnet, men sedan började det igen. ”Djungelstigen” mellan 1.3 och 1.8 kilometer – bästa biten på banan – började bli lite slirig och jag kan tänka mig att den kommer att bli rätt tuff i natt när det är pannlampa på. Samtidigt började vinden tillta och vände dessutom riktning något, från medvind längs den 1,5 kilometer långa kuststigen till rakt från sidan och genast blev det bra mycket jobbigare.

Målsättningen för dagen var att klara minst fem varv, det vill säga minst ett mer än jag gjorde i fjol. Klarade femman utan några större problem och tog sikte på ett sjätte (40,2 kilometer), som jag kände att jag borde klara av, joggande eller gående inom den tillåtna timmen.

Sötaste hejaklacken - tre små lurviga fölungar!

Men så slog vinden till. Precis när jag närmade mig mål välte plötsligt både startportalen och målportalen. Medan jag bunkrade energi i den (som vanligt) alldeles utmärkta energistationen såg jag i ögonvrån något grönt som fladdrade till borta i basecamp. Shit! Det visade sig att jag inte fått fast metallkrokarna ordentligt i marken utan vinden hade lyft hela ovandelen på tältet så den bara satt fast i en av krokarna.

Försökte förgäves stresssa fast tältduken i den hårda blåsten, samtidigt som jag hörde nedräkningen till starten på varv sex och insåg att det var kört; att jag skulle få stanna på fem. Vilket i och för sig var målet för dagen men inte vad jag hade tänkt mig femton minuter tidigare. Så surt! Men jag får väl kanske ta den där rundan nästa år i stället.

(så här dagen efter inser jag ju att jag bara skulle slängt in överdraget i innertältet och gett mig ut på varv 6, som dessutom nog blev ett rätt torrt varv. Istället för att stå där och fippla till ingen nytta...)

Återigen ett trevligt arrangemang i Trelleborg och det är väl fullt tänkbart att BUS även detta år blir framröstat som Sveriges bästa lopp. Jag siktar i alla fall redan på 2020!

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet med bilder och statistik på www.runtobyrun.se 

Uppdatering söndag kväll: Ser på facebook att det just korats en vinnare, Niklas Gällentoft, som grejade hela 35 varv. Imponerande! Grattis!

 

Oväntad syn i startfållan: bröllop i löparskor (inför femte varvet)

Tack för ännu ett bra arrangemang på BUS!

 

4 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
6 juli 2019 - 21:28
Blåst på sista varvet alltså, höhö! ;)
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
6 juli 2019 - 21:45
Typ
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#3
7 juli 2019 - 08:43
Så här dagen efter inser jag ju att jag bara skulle slängt in överdraget i innertältet och gett mig ut på varv 6, som dessutom nog blev ett rätt torrt varv. Var ju korkat att stå där och stressa till ingen nytta...
0 •
#4
5 mars 2020 - 15:15
Often I hang out in this online casino, mainly on slot machines, they, in principle, are well poured. Therefore, you can raise good money. To withdraw them, you should choose the appropriate payment system and wait a bit. Credit is credited from 15 minutes https://onlinenodepositslot.com/no-deposit-bonus/.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.