Sörmlandsleden Flen – Hälleforsnäs

Etapp 23:1 Flen – Harpsundsvägen (10 km)

Avstickare till Harpsund

Etapp 23:2 Harpsundsvägen- Hälleforsnäs (10 km)

Rundslinga Bruksdammen runt (4 km varav 2 km jag inte sprungit förut)

Summa dagens distans:  25 km varav 22 km på Sörmlandsleden

Totalt på Sörmlandsleden hittills: 418 km (huvudetapper 1-22 och 56-62, anslutningsetapper 5:1-5:3, 12:1, 13:1-13:2, 15:1-15:2, 22:1-22:2, 23:1-23:2).

Check out my run on Strava: https://strava.app.link/RWlokY1UOZ

Transport från Stockholm: Resa dit: SJ-tåg till Flen. Resa hem: SJ-tåg från Hälleforsnäs.

Ett socialt pass för första gången på ett tag. Och en relativt behaglig distans.

Hela åtta personer blev vi till slut som sprang iväg tillsammans från tågstationen i Flen. Dagens tur blev inte samma mentala resa som när jag sprang själv min tvådagars i somras, men väldigt trevligt och med några nya bekantskaper.

Ett vackert gäng i Flen innan avfärd.

Sammanfattningsvis två fina och relativt lättsprungna etapper genom växlande natur.

En bit in på etapp 23:2 gjorde vi en avstickare till Harpsund, det blev ett par kilometer extra totalt bara. Det var lite kul för jag har aldrig varit där.

Stora grindstolparna inemot Harpsund.

Själva huset var dock väldigt igenbommat och man kom inte fram till den berömda ekan. En Securitasvakt gick och patrullerade lite runtom. Jag frågade om Löfven var där ibland (ja förutom vid regeringsöverläggningar och så) men det fick vakten inte svara på sa hon själv.

Harpsund

Efter besöket på Harpsund tog vi en liten genväg genom skogen så vi kom tillbaka till leden igen och fortsatte mot Hälleforsnäs. Väl där valde ett gäng att gå till Fröken Olssons café och fika medan jag och ett par andra tog rundan runt Brukadammen också. Har sprungit den en gång förut och den är ju så magiskt vacker så jag ville gärna se den igen.

Lite rekning så det inte blir fel…

Otroligt vackra Bruksdammen i Hälleforsnäs

När vi andra kom fram till cafét hann vi dessvärre inte fika för vi var tvungna att skynda till tåget mot Stockholm som vi inte ville missa. Ja det blev en trevlig sensommardagstur utan några värre missöden eller skandaler.

Utrusning: Lätt packning i dag. I flaska apelsinsaft, 1 bar, 1 smörgås, 1 banan, 1 äpple till resan. Överdragskläder och extra underkläder, magväska, telefon, bankkort, SL-kort, kam, våtservett.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.