Forest Femmes

I höstas började jag inse att jag behövde mer sällskap på mina rundor. Kände mig ensam och lite mörkrädd och lyckas varken få vänner, make eller barn att intressera sig för löpning. 

lite googling och jag snubblade över "Forest Femmes", ett fenomen som finns på några få platser i Sverige, men med ambition att växa vad jag förstår och som möjliggjorts på något sätt via Icebugs (jag är inte exakt med på hur). 

Det är ledarledda pass på en timme i skogen för tjejer. Det är indelat i tre grupper beroende på vilket tempo man vill hålla där den snabbaste gruppen spriunter typ 7,5-8 km och den minst snabba 5 km. Att delta är gratis. Stockholmsgruppen håller till i Nacka, oftast i Hellasgården. För mig som ändå är lite introvert är detta helt magiskt. Jag får sällskap i mörkret och någon som navigerar fina turer i skogen, men jag kan sjunka in i det meditativa läge jag ofta hamnar i när terrängen är oländig utan krav på att vara social. Det är som att vara själv fast i grupp, man ger varandra trygghet men det tar ingen social energi. Och jag kan tänka mig att det typ upplevs lika positivt av extroverta, som social stimulans och härligt. 

Jag gillar att vara social ibland med, på typ långpass med TNT tycker jag det är trevligt med samtal.

Jag rekommenderar i alla fall alla som någonsin funderat på att delta att komma. För mig innebär dessa onsdagar att jag kan springa i skogen även en vardag i veckan och inte bara helgen, för fega jag vågar inte in med pannlampa i skogen själv haha. 

Hösten 2019 dök verkligen massa jäkla insikter och nya saker in i mitt liv som rörde hälsa, kost träning. Löpgrupper var en av dem, och det är jag glad över. 

//Nadja

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.