Trailflirt - en blogg i terräng, om att härja i skogen till fots eller på hjul

Vardag, skruttkropp och en loppåterblick

Sjunde februari. Nu är jag en månad in i nya jobbet, tillbaka i kontorsmiljön efter några år i exil. Hur har det då gått med allt det nya? Med alla nya rutiner och försök till vardagsmotion? Jo, en del har satt sig.

För att över huvud taget lyckas komma upp och få på mig rätt kläder, få med rätt väska och åka åt rätt håll om morgnarna, måste jag ställa fram allt kvällen innan och förbereda kaffekokaren och ställa fram termosmuggen som jag tar med kaffet i ut i bilen. Lite som att förbereda inför ett barns skoldag, förutom att det här gäller en snart 40-åring som behöver lika mycket styrning själv om hon ska reda ut tidiga morgnar.

Lunchpromenader försöker jag få till varje dag, och det är himla skönt. Dagsljuset alltså, det är livsnödvändigt.

Det finns en dusch i källaren som jag inte tror att någon använder, som dessutom utlovar en chans till lunchjoggar framöver. Ska bara få en funktionsduglig kropp igen som inte brakar ihop av höft-/ryggsmärtor en gång i veckan. Suck. Efter den första omgången har det ”hängt upp sig” två gånger till i höft/bäcken, vilket sedan har gått över till ryggsmärta. Väldigt irriterande. Men nästa vecka ska tantakroppen få gå till kiropraktorn och få ett utlåtande, så hoppas att det ger en ledtråd. (Väldigt misstänkt förresten att det här problemet har börjat precis i samband med att jag bytt från ett rörligt jobb till stillasittade kontorsjobb. På tal om ledtrådar.)

Den här veckan har jag ändå gjort tre träningsrelaterade grejer. I tisdags jobbade jag hemifrån och tog en lunchjogg på 5,5 km i dagsljus, vilket kändes helt ok. Sen på kvällen var det yoga, som i vanliga fall brukar vara jätteskönt, men vid en framåtfällning sa det pang bom i höften och sen var smärtan tillbaka igen. Men avslappningen efteråt var iallafall riktigt härlig.

mysyoga

Utöver detta har jag blivit intervjuad om min insats i Österlen Spring Trail Ultra i våras. Haha, det kändes ganska avlägset med tanke på nuvarande kroppsstatus, men kul att få tänka tillbaka på loppet och träningen inför det. Inte utan att man blev sugen på att springa långt igen Tror att intervjun kommer att publiceras på loppets Facebooksida om några dagar.

Gokväll!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.