Får man se ut hur som helst?

Ja enligt mig så får man göra det för att klara vädrets makter. Fast i ärlighetens namn så är det ett litet problem jag har. Men ett problem som jag börjat jobba ganska hårt med. 
Jag är nämligen lite av en perfektionist och har alltid tanken på vad andra tycker, inte vad jag själv känner. Att peka ut eller vara annorlunda fungerar inte. Allt ska vara normalt. 
Vad som är normlat har jag däremot inte något svar på men tittar gärna på vad och hur andra gör och så måste även jag vara då. 
Som alla förstår så är detta helt ohållbart i längden och det har det även varit för mig då jag aldrig är nöjd med något jag gör eller gjort. Finns alltid de som är bättre. Detta har även resulterat i min andra sjukskrivning nu med symtomen utmattningssyndrom. 

Men allt är lätt att säga, t.ex. det är väl inget att bry sig om. Allt detta har ju inte dykt upp över en natt så därför lär det ta lite tid att komma över det också. 
Jag är näst intill säker på att det just är detta som gjort att jag inte har kunna löpträna tidigare. Pressen att alltid bevisa att jag kan har alltid funnits där och därför har jag pressat mig för hårt, med skador som följd. 

Idag när jag skulle ut så funderade jag också på detta. Eftersom det var snöblask ute så var det ju dels lite kallt så det hade varit bra med en mössa. Men enbart mössa hade gjort att jag inte skulle se något, därför krävdes en skärmmössa. 
Men enbart skärmmössa skulle ha gjort att jag skulle frysa om öronen. 
Jag kom då på kombinationen buff runt halsen och att dra den upp över öronen och sedan på med keps. Perfekt för en dag som denna. 
Men då var det ju detta med hur man såg ut? Tanken slog mig att springer jag i skogen så ser ju ingen mig förhoppningsvis och då blir det bra. 

När jag väl var ute och tog en sliga i skogen så kände jag att det var en perfekt funktionsklädsel och samtidigt slog det mig att varför ska jag skämmas för att jag är oerhört smart. Så det blev en kort runda i skogen och så tog jag en vända rakt genom byn. 
Ska jag bli av med alla dessa tankar och problem så måste jag även utsätta mig för lite prov och just nu testar jag lite gränser allt oftare. 

För det flesta så låter detta naturligtvis helt orimligt och löjligt men jag lovar det är ingen lek för mig. Jag jobbar heller inte själv med detta utan har fått tagit proffesionell hjälp för att komma över det. 
Och som sagt, idag kändes allt riktigt bra och det var en riktigt skön löprunda i snöblasket och mycket berodde på att jag hade klätt mig helt rätt :)
Som de säger. Vill man vara fin får man lida pin. Men varför ska man lida? :)

2 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
10 maj 2020 - 18:55
Du får tänka att du kanske satt trenden för en ny outfit! ;)

Hoppas du kan sortera dina tankar och skrämma några av hjärnspökena med löpningen, för mig är just det monotona gnetandet och att bara lyssna på sina steg eller andetag (och omgivningen förstås, helst i skogen med den typen av ljud), nyttigt. Och kanske ger det även bättre sömn, att få bli trött även fysiskt. Och hellre fler halvlånga långsamma rundor, än såna för snabba som gör att man skadar sig eller tappar sugen. Heja dig!
1967 • Rättvik
#2
10 maj 2020 - 19:27
Så kan man ju också se det :)
Det är bara att jobba på med hjärnspökena men håller helt med dig om vad nyttigt det är med naturen och idag var det på någotvis extra tyst ute och ljudet att den blöta snön var mysig :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.