Barkaka

Ja nu är säsongen här för när det är precis lagom varmt för en löpare. 10-13 grader varmt och växlande molnighet med friska vindar. Dagens långpass gick längs vatten och i skogen och med mörka moln omkring oss tog jag en tunn långärmad tröja. I går föll temperaturen från 13 grader till tre grader på några minuter och det började komma blötsnö. Så, jag var lite förberedd.

Vi sprang iväg i konstant motvind de första 20 minuterna och det kändes helt perfekt. Visst var det lite svettigt men ändå hanterbart. När vi sen vände upp från vattenlinjen och in i skogen så kom värmechocken och jag insåg att nu är det dags. Årets första konsekventa barkaka. Så som löpning ska vara med korta strumpor, lätta skor, splitshorts och bar överkropp. Jag måste erkänna att det var ljuvligt. Det är en så otroligt skön känsla att slippa svettklibbande kläder och kunna låta vinden få bort all svett.

Det var så skönt att det slutade i årets första lite mer riktiga långpass. Att få vara ute i solen på det här sättet i över två timmar är lite lyxigt. Nu känns det som att säsongen är igång på riktigt! Veckan summeras till nästan på sekunden lika mycket löpning som cykel och det gav totalt just under tio timmar träning. Jag skulle önska att en lite högre andel av dessa tio timmar var löpning men jag har faktiskt ingen brådska att öka. Det är väldigt roligt att cykla och det viktigaste nu är mängden pulshöjande träning. Det verkar dröja lite med lagom värme för lättklädd cykling men vad gör väl det när man kan springa lättklätt. Får dock erkänna att det känns lite surrealistiskt när vi möter folk som är ute och promenerar i dunjacka. Jag skulle smälta!

Ha det,

Mackan

4 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
17 maj 2020 - 17:23
Din termostat verkar inte riktigt... funka som andra termostater!
1967 • www.sapiens.se
#2
17 maj 2020 - 18:04
Du kan ju gissa vad jag tycker om att tävla på sommaren. :D Jag svettas rejält redan vid dessa temperaturer...
Anders Ström
1956 • Skogås
#3
18 maj 2020 - 08:27
Att springa i bar överkropp i vårkylan känns bara friskt och skönt. Fortsätt med det!
1967 • www.sapiens.se
#4
18 maj 2020 - 10:40
Att efter en vinter slippa klibbet mot ryggen är ljuvligt!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.