Är det inte dags att krossa myten att löpning är en billig sport?

Okej, i grunden är det såklart fortfarande billigt att börja springa. Allt du behöver för att börja springa är som bekant ett par skor men ju djupare man sjunker i sitt ”beroende”, ju dyrare blir det.

Faller du dessutom ner i ultra-träsket, då är det kört!

Skor måste man ju ha, det är ju att räkna som förbrukningsvara. Ju mer man springer, ju fler skor villhöver man. Ett par för asfalten, ett par för torra stigar, ett par för riktiga leriga, ett par snabba skor, ett par med ny kolfibersula, ett par … Jag kan hålla på hur länge som helst men det börjar ta emot nu att köpa en ny modell bara för att man vill testa, det är inte lätt att motivera ett inköp på 2000-2500:- som en del nya skor kostar nu.

Med det sagt så måste man hitta den gyllene medelvägen, för billigt är sällan bra det heller.

Inte sällan har lopp krav på viss utrustning som måste med, de stora ultraloppen har det garanterat och dessa brukar vara ganska långa. Ryggsäck, dubbla pannlampor med dubbla batterier, regnjacka med en viss standard osv osv osv. Jag har en giftsug liggandes hemma tack vare Marathon Des Sables till exempel.

Det går såklart att komma billigt undan men då får man vad man betalar för, dålig kvalité och en jämförelsevis hög vikt. Något man vill undvika, varenda gram räknas!

Det är svårt att testa väskor ordentligt i affären utan man behöver ett par ordentliga pass för att känna av hur den sitter. Ibland är det något som skaver, någon ficka som är svår att komma åt eller brist på förvaringen där man önskar. För mig tog det ett par olika väskor innan jag visste vad jag ville ha och vilken som passade bra för mig. Då bra väskor kostar mellan 1000-1500:- så springer det snabbt iväg.

Så, är myten krossad? Jag fortsätter testa grejer inför TDS, det är ju trots allt jäkligt kul!

1 kommentarer till inlägget

1978 • Åkersberga
#1
30 mars 2021 - 07:40
haha känner verkligen igen mig i detta.
Nu är jag på väg tillbaka till löparformen efter två barn så just nu klarar jag mig bra på ett par tre fyra par skor... men det börjar klia i utrustningstarmen också...

innan barnen kom, då jag sprang mycket så hade jag ett excelark där jag fyllde i alla mina löparrelaterade kostnader.. oj oj oj
skor, kläder, prylar, klockor, pulsband utrustning, gels, sportdrycker, startavgifter, transporter, boende... det var mååånga tusenlappar om året..

Men men vi har väl alla nån hobby vi kan nörda in oss i. :)

När jag träffade min man för 8 år sen fick jag höra att jag var väldigt konstigt för jag hade 12 par löparskor i ett skoskåp i hallen och det var ändå bara dom jag alternerade med . hade fler i lådorna men det behövde man ju inte säga.. :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.