forsbackarunner | SM - GIFT och pannben !
forsbackarunner

SM - GIFT och pannben !

SM i Trail på kort bana avgjordes i helgen och det blev en spännande dag på Romeleåsen. Träffade massor med fina och duktiga löpare men för egen del blev det ingen rolig avslutning. Till att börja med hände något oväntat fyra dagar före loppet. Provsprang ett par helt nya trailskor, en ny modell av en sko jag sprungit med i två år. Samma storlek, drop (8mm), grepp men lite stummare och ej insprungna. Det blev en kvällsrunda kring milen och jag rundade Bälingesjön. Kändes inte helt hundra med skorna och efter ett tag spände det typ i båda hälsenorna. Konstigt tänkte jag då jag inte hade pressat på överhuvudtaget, har typ aldrig känningar där nere. Efteråt kände jag även en irritation på baksidan av vänster knä, som en överansträngning. Dagen efter åkte jag o Emma till torsdagsträningen. Jag fick ansvar för Bibbi och vi sprang sakta med gruppen de första kilometrarna och gick sedan, totalt 6 km. Knäet gjorde inte ont men det kändes konstigt. Vilade på fredagen och bestämde mig för att testa knäet på lördagen. En formkoll på 7 km i sextempo gjorde att jag bestämde mig för start. Här finns inlägget i sin helhet!

4 kommentarer till inlägget

Robert Frykstedt
1962 • Bålsta
#1
16 juni 2022 - 19:15
Mycket spännande läsning! Är du författare? :-) Trist med skadan!
1968 • Perstorp
#2
22 juni 2022 - 09:28
Tack Robert! Nja, nån författare är jag inte. Men jag har "bloggat" om min löpning i några år nu. Känns svårt att förnya sig utan det bli mestadels ett inlägg i veckan om vad som hänt. Just nu så vilar jag mig i form. Kommer ett inlägg om detta, kanske redan idag?
1966 • Karlstad
#3
4 juli 2022 - 11:35
Skittråkigt men kanske inte helt oväntat. Gjorde samma sak på en trailmara i Thailand. Gåjoggade sista halvan. Fick kylspray av snälla omlöpare. Sprutade vätska från stortårna och tappade naglarna.
Gammalt insprunget är bäst när det gäller.
Men du är snart tillbaka :-)
1960 • Hillared
#4
5 juli 2022 - 12:41
Man lär så länge man lever. Utan några misstag i livet vore det förbaskat bekvämt tråkigt!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.