Trail & Inspiration

Det är så enkelt att börja springa. Allt man behöver är ett par skor. Eller?

Jag läste en, vad jag tyckte var en, klockren, smått ironisk krönika på jogg.se idag. “Det är så enkelt att börja springa“.

Det fick mig att tänka tillbaka. Jag sprang faktiskt lite grann, redan för ca 10 år sen. Innan vi skaffade barnen. Jag kan ärligt talat, inte komma ihåg vad jag hade på mig, men det var med största sannolikhet en bomulls-tshirt och förmodligen gympaskor liknande de som man köper på Ica…

Jag sprang varken långt eller snabbt (då heller) men enkelt var det i alla fall. Inga tankar eller funderingar om dyra löparskor, vindjackor, kompressionsstrumpor, vätskebälte/ryggsäck, tempo hit och andning dit, mjölksyra-trösklar, Vo2-max, gps-klockor, lager 1, 2 eller 3 i ull och funktionsmaterial, pronationstöd – neutral – eller barfota. Och ja… gud vet allt…

Vi VET ju alla att det inte är nödvändigt! Men att säga att det är ett enkelt sätt att motionera på. Nja… Kanske till att börja med. Innan man blir en (mer eller mindre) fullfjädrad och/eller smått miljöskadad joggare/löpare… Fast det är klart, när man väl köpt allt man vill ha (tar det någonsin slut?) så är själva biten – “Ta på sig skorna och ut och spring” förvisso ganska enkel.

Handen på hjärtat; är ni löparpryl-junkies? ;-)


1 kommentarer till inlägget

Åsa Nelin
1958 • Onslunda
#1
11 oktober 2013 - 19:21
började springa för ett år sen och trodde nog inte jag skulle skaffa flera omgångar kläder, men så roligt det är och vilka häftiga färger kläderna finns i och visst är det skönare i kläder som andas. Numera tycks jag bara titta på avdelningen för tränings/löparkläder när jag shoppar :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.